Дългокраките жени са по-умни

Дългокрака жена

Доскоро се смяташе, че ако една жена е дългокрака и в резултат на това е атрактивна, то със сигурност ѝ липсват достатъчно сиви клетки. Американски учени опровергаха напълно тази хипотеза.

По външността на човек може да се съди единствено и само за силата на умственото му здраве, но зависимостта между първото и второто всъщност е напълно обратна.

Дългите крайници говорят най-вече за това, че в главата на собственика им има доста мозък и той знае как да го използва. Според учените жените, които имат по-дълги крака, много по-рядко страдат от умствени разстройства.

Те по-рядко боледуват и от психични разстройства, както и от Алцхаймер. В хода на изследването учените наблюдавали реакциите на над 3 хиляди пациетти на възраст до 72 години. В края на анализа те стигнали до извода, че над 400 души от доброволците имат признаци на слабоумие.

Дълги крака

Това обаче не важало за дамите, чиито крака били дълги. Дългобедрите рискуват да се разболеят от умствено разстройство 1.5 пъти по-малко, отколкото късокраките.

Всеки 2.5 сантиметра дължина на краката намаляват възможността за умствено разстройство с цели 16 процента. При мъжете, колкото и да е странно, дължината на краката, че и на ръцете не играе абсолютно никаква роля в това отношение.

Причината за тази зависимост вероятно е в това, че дължината на крайниците е свързана най-вече с храненето на човек в детския период. По същия начин стои и въпросът със зависимостта на умственото му здраве.

Т.е., ако детето е получавало достатъчно количество хранителни вещества и витамини, то се е източило, а освен това е подобрило качеството на мозъчните си клетки.

На практика се оказва, че здравият разсъдък е свързан най-вече с икономическото положение на човек в детството му. Според учените много от топмоделите са с коефициент на интелигентност, на който може да завидят много хора.

Така например топмоделката Адриана Скленарикова, чиито крака са дълги 124 сантиметра, има зашеметяващ коефициент на интелигентност. Това напълно опровергава хипотезата, че дългокраките красавици са глупави.

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати