ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Какво ласкае мъжкото самочувствие

Какво ласкае мъжкото самочувствие

Какво ласкае мъжкото самочувствие

Ако знаете как да повишите самооценката на мъжа до вас, то това може коренно да промени живота ви в положителната посока.

Мъжете, които имат нужда от по-високо самочувствие, често не са способни да се развиват както в личностен, така и в кариерен план.

Именно в подобни моменти умната жена трябва да се намеси, а не да гледа как проблемът на мъжа до нея все повече се задълбочава.

Психолозите споделят, че има 7 начини, с които жената може да увеличи самочувствието на половинката си, като избора на конкретния зависи от ситуацията, в която се намира мъжът до вас.

Какво ласкае мъжкото самочувствие?

1. Хвалене

Важно е да хвалите половинките ви постоянно, защото това е най-прекият начин да ласкаете самочувствието им. Разбира се, че това не значи да им казвате "Браво" за всичко, а да филтрирате похвалите си, така да се каже, и да им казвате това, когато наистина има за какво. Ако правите това постоянно и подкрепяте мъжа до вас, то много скоро ще видите, че самочувствието му ще се повиши и той също ще започне да вярва в себе си. Единственото условие е да не се престараете в желанието си да помогнете. Излишъкът от хвалебствени думи ще направи човека до вас егоист и с поведение, подобно на капризно малко дете, което смята, че целият свят му е длъжен.

2. Погрижете се за себе си

Едва ли не сте чували, че именно жената до мъжа е показател за неговата успешност. Затова е важно да си обръщате внимание и да се поддържате постоянно - външен вид, перфектна фигура, личностно саморазвитие. Мъжете, които виждат успехите и желанието ви да се развивате, също ще са готови на положителни промени в живота си.

3. Винаги да говорите само положителни неща за мъжа ви пред хората

Ласкателства

Дори и да сгреши с нещо, вие трябва да го подкрепяте и да го напътствате. Именно затова не бива да говорите лошо за половинката ви пред неговите приятели, близки и така нататък. Слушайки вашите хвалби и положителното ви мнение за него, той ще се чувства по-уверен и ще повиши самочувствието си, като така ще е готов да постига все нови и нови върхове.

4. Винаги молете за помощ, ако не можете да се справите сами

Всеки мъж има нуждата да се чувства важен и ценен за жената до него, затова винаги можете да го помолите за помощ, ако не се справяте. Позволете му да усети вашата крехкост и нежност, защитавайки ви от всичко и всеки. Това е много важно за мъжете, а и освен това така ще ласкаете самочувствието им. Позволете му да бъде опора за вас във всеки сложен момент.

5. Изпълнявайте съпружеските си задължения

Ласкаене на мъж

Ако постоянно отказвате на мъжа до вас да имате интимна близост, тогава избраникът ви ще реши, че не ви задоволява в сексуален план. За силния пол сексът е доказателство, че е истински мъж и завоевател. Следователно самоувереността и самочувствието на партньора ви има пряка зависимост от редовността на интимните ви отношения.

6. Радвайте се на успеха му

Важно е да правите това искрено и да се радвате дори на малките успехи на партньора ви, колкото и да са незначителни победите. Мъжете, които виждат искрената радост в очите на жената до тях, са истински щастливци, но и освен това така ласкаете самочувствието им, давайки им сили да се справят с всяко едно препятствие и да постигнат още по-големи успехи.

7. Правете комплименти

Мъжко самочувствие

Според повечето жени комплиментите са измислени от мъжете. Това обаче всъщност не е така. Мъжете също имат нужда от подкрепа и уважение. Чувствайте се свободни да казвате на половинката ви комплимент за външния им вид или за това, че са се справили добре със задачите си.

Преди да започнете да ласкаете самочувствието на мъжа до вас, трябва да се замислите и за това каква е причината за понижената самооценка. Възможно е коренът на проблема да е в детството му или пък следствие на проблемите в работата последно време. Опитайте се да поговорите с мъжа ви и да разберете заедно на какво се дължи това. Една истинска жена трябва да се гордее с избраника си и да се радва искрено на успехите му. Само така мъжа до нея ще се чувства уверен в себе си и възможностите си.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати