ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Той не ме прави щастлива – какво да предприема?

Той не ме прави щастлива – какво да предприема?

Той не ме прави щастлива

Не се чувствате щастливи и мислите, че това усещане има нещо общо с мъжа до вас? Вероятно е така. Какво може да направите, за да промените нещата?

Най-общо има две основни посоки на действие, когато мъжът не ви прави щастливараздяла или промяна на живота с него.

Първи вариант – Разделете се!

Това за повечето от вас вероятно ще е най-лесното и единствено решение, когато партньорът не ни прави щастливи. За други – напротив, ще е съпроводено с драми, силна депресия, системно безсъние и мъка.

Ако все пак се спрете на раздялата, преди да предприемете тази крачка, добре е да си отговорите на някои въпроси. Поразсъждавайте дали наистина усещането ви за липса на щастие е свързано с партньора. Представете си, че живеете сами.

Представете си, че сте с друг. Ако чувствате облекчение и радост в душата, когато във въображението си останете без него, най-вероятно е време за раздяла. Вземете предвид, че има ситуации, в които никой не може да ви направи щастлива, защото това усещане е свързано и с личната удовлетвореност от живота като цяло.

Раздяла

Помислете си – дали проблемът ви не е в това. Ако отговорът е отрицателен и продължавате да смятате, че мъжът до вас е този, който не ви прави щастлива и че това няма как да се промени, обмислете вариантът да се разделите.

Действително, има такива моменти, когато връзката е изчерпана, не носи никакво щастие. В такъв случай раздялата е препоръчителна. Тя не изисква промяна на възгледи, промяна на начина на живот с човека до вас – изисква просто да сложите край и да започнете отново.

Втори вариант – Променете себе си!

Този вариант е силно препоръчителен тогава, когато все още между вас има искри, обичате се, уважавате се и усещате, че не можете да живеете разделени. Но какво да направите, за да се почувствате отново щастлива с него?

Истината е, че в повечето случаи ще се наложи и вие да промените някои неща в поведението си и в ежедневието си. Припомнете си с какви действия и думи преди той ви е правел щастлива. Може би ви е казвал колко сте красива или ви е прегръщал и целувал много по-често?

Тогава изглеждайте красива и правете така, че той да ви забелязва. Тогава спонтанно ще пожелае да ви прегръща и да ви целува. Може би е организирал изненади за рождения ви ден или ви е канел на кино? Кажете му, че тези общи преживявания много ви липсват и му благодарете, че преди ви е дарявал с такова щастие. Това ще го провокира да ви радва отново.

Вероятно ви е правел романтични подаръци без повод и ви е купувал красиви цветя. Припомнете му за тези моменти, но не директно, а косвено – купете нова кашпа за цветето, което ви е подарил преди години, и го поставете на забележимо място. Кажете му, че това е специалното цвете, което той ви е подарил и вие много обичате.

Романтични подаръци

Или облечете пъстрата рокля, която ви купи преди години. Кажете му, че обичате тази дреха, защото ви е направил щастлива с нея, когато сте я облякла за пръв път.

Може също да му пуснете видео от миналото, да го подканите да разглеждате заедно общи снимки, когато сте се чувствала щастлива, да го помолите отново да играете някоя игра заедно, както преди – например на карти или на шах. Би трябвало това припомняне на щастливите мигове от миналото да го стимулира да възобнови поведението си.

Какво още може да направите, когато той не ви прави щастлива? Мъдреците и психолозите казват, че нещата много зависят от начина, по който ги възприемате. Дали наистина той вече не ви прави щастлива, или вие сте променили възприемането на връзката ви? Може би сте си създали грешни очаквания и прекалени изисквания към мъжете?

Възможно ли е просто да имате скучно ежедневие? Или пък рутината да е изнервила общуването помежду ви. Ако е така, поговорете си и си създайте общ план за промяна на начина на живот. Това не само ще ви накара да усещате как той с действия и намерения ви прави щастлива, но и ще направи животът ви пъстроцветен и по-забавен. И ще намерите своето вътрешно щастие.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати