Поспаланковците са по-интелигентната част от човечеството

Поспаланковците са по-интелигентната част от човечеството

Ако обичате да спите до късно и не можете да си представите да си легнете рано, а пък сутринта няма земна сила, която да ви събуди, тогава имаме добра новина за нощните птици като вас!

Именно хората, които се развихрят и обичат нощните часове повече от слънчевите лъчи, както и обичат да спят до късно, са много по-интелигентни от другите, твърди ново проучване.

Наречено е Защо нощните птици са по-интелигентни и беше публикувано миналата 2019 година. Според резултатите от него тези, които умеят с лекота да игнорират алармата в сутрешните часове и са по-активните в нощните, се отличават с по-високата си креативност и съобразителност.

Една от причините за това е, че мозъкът им работи на по-бързи обороти и им трябва малко повече сън, за да възстановят силите си след поредната "тежка" нощ или работния ден. Това поне се сочи от авторите на проведеното проучване - Сатоши Каназауа и Кая Перина.

Сигурен признак, че сте сериозен и отговорен човек е фактът, че обичате да спите повечко и да гушкате възглавницата до късните часове на деня. Според изследването това е признак, че сте амбициозен и отговорен човек, който умее лесно да решава проблемите си и има остър ум.

Ако си задавате въпрос каква е причината това да е показателно за тези качества, то веднага бързаме да ви отговорим и да се аргументираме.

Причината е, че на чисто подсъзнателно ниво тези хора разбират потребността на организма си и се стремят да запълнят тази нужда на максимум. По този начин мозъкът и тялото като цяло имат много повече сили и енергия, за да могат да работят добре и да действат креативно във всяка една ситуация.

Поспаланковци

Освен това тези хора обожават да четат и да обогатяват знанията си, което е още една причина да се нуждаят от повече сън, за да заредят батериите си отново.

Според авторите на проучването хората, които не могат да се събудят лесно в ранните часове, са доста по-независими и могат да бъдат подкрепа сами за себе си, ако искат да постигнат целите си. Те вървят устремени към тях и са готови да платят най-високата цена, за да сбъднат мечтата си и да се развиват както в личностен, така и в кариерен план. По натура са големи оптимисти и вярват, че могат да се справят дори и с най-сложните задачи и трудности, пред които ги изправя живота.

Друго проучване, което е било направено през далечната 1998 година от Университета на Саутхемптън, има пряка връзка между късното ставане и успеха. То е било направено чрез подробен анализ на 1229 души, като резултатите сочат, че хората които си лягат след 23 часа и стават след 8 сутринта постигат много по-големи успехи в кариерата, като същевременно с това печелят повече, но и се чувстват много по-щастливи.

Разбира се, че това не доказва пряката връзка, тъй като погледнато от друга страна, ако хората имат по-висока финансова стабилност, то те могат да си позволят да спят и да си почиват повече.

Важно е обаче да не прекалявате, тъй като все пак прекалено големите количества сън са също вредни за организма. Експертите са категорични в мнението си, че възрастните хора имат нужда средно от около 7-9 часа сън, за да могат да се чувстват здрави и да са ползотворни през целия ден. Така че, наслаждавайте са на почивките ви и се потапяйте в света на сладките сънища, но винаги с мярка!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати