ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Как да се извиня на момче?

Как да се извиня на момче?

Как да се извиня на момче?

Всеки човек прави грешки и в това няма нищо страшно. Важното е да си вземате поука и да можете да се извините за постъпката си на онзи, който сте наранили.

За съжаление обаче гордостта понякога ни пречи да направим това и предпочитаме да прекъснем връзката си, но не и да признаем неправотата си. Ако искате да изградите искрени и топли отношения с човека до вас, тогава ще се наложи да направите компромис с егото си и да се научите да се извинявате, ако разбирате че наистина сте сгрешили.

Не бъдете токсични личности, защото това няма да доведе до добро развитие на връзката ви. Ако имате проблем с това да се извините искрено, тогава можете да посетите дори психолог. Съществуват и няколко така да се каже неписани правила, които ще ви помогнат по-лесно да поднесете извинение за постъпката си на човека, който е истински важен за вас.

1. Истинските извинения са искрени

Бъдете сигурни, че човека до вас лесно ще познае, ако се преструвате и не се извинявате искрено. Това е още по-лошо от постъпката ви, защото не само че не сте си взели поука, но и проявявате лицемерие и егоизъм. Вие не се интересувате от чувствата му, а просто правите това, защото така е редно. Ако имате нужда, най-напред обсъдете случилото се, и чак тогава пристъпете към извинение към момчето.

2. Искрените извинения не съдържат думата но

Поднасяне на извинение към момче

Казвайки това в началото, човекът отсреща ще усети как вие просто се опитвате да прехвърлите вината върху него, както и че ще последва по-нататъшна критика. Просто го прегърнете, погледнете го в очите и се извинете искрено. Ако все пак искате да кажете но, тогава просто направете 10 вдишвания и издишвания.

3. Истинските извинения се отнасят за вашите действия

Представете си, че в гнева си сте казали много обидни думи на момчето до вас и сте го наранили силно. Когато се извинявате, то не само трябва да е искрено, но и да се научите да носите отговорност за действията си и да разберете, че всяка ваша постъпка носи след себе си последствия.

4. Истинските извинения не са предназначени за започването на нов конфликт

Може би в конкретната ситуация вие сте виновни на 60% или на 90%, но все пак ако сте отговорен човек, тогава е важно да се извините дори за косвената си вина за създалата се ситуация на човека, когото обичате. Бъдете уверена, че ако не сте виновни само вие, тогава и вашето момче ще ви се извини.

5. Истинските извинения вървят заедно с коригиране на поведението

Замислете се и самите вие, колко е безсмислено да се извините за нещо, ако реално не осъзнавате вината си и в следващия момент пак бихте постъпили така. Именно затова е важно да ставате по-добри и да се учите от грешките си.

6. Истинските извинения не са предназначени за избягване на проблема

Как да му се извиня

Ако конфликтът е бил по-сериозен, тогава е добре да обсъдите ситуацията, а не да избягвате да говорите за проблема. Разбира се, ако сте сгрешили, трябва да се извините, но и да опитате да предразположите човека, който сте обидили, към честен разговор.

7. Истинските извинения не се казват само, за да се почувствате по-добре

Не за всяка дама е лесно да се извини на момчето до себе си, но ако правите това, само за да свалите бремето от раменете си, помислете отново.

8. Истинските извинения предполагат споделяне на емоции

И тук не говорим за конфликти, а просто за споделяне на това как човекът, който сте обидили, се е почувствал. Много по-добре е да го каже сега, а не с времето този емоционален товар да се натрупва и да разрушава бавно вашата истинска връзка.

Дори и да не ви простят, вие ще сте спокойни и ще знаете, че сте поднесли искрено извинение, съжалявайки за грешката си. Душата ви ще бъде спокойна и дори да продължите сами по пътя, ще срещнете нов човек, който ще оцени искреността ви в подобна ситуация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати