Петте най-лоши неща, които можете да направите сутрин

лоши сутрешни навици

Сутрешната рутина настройва останалата част от деня. Ако се изкъпете преди тоалетната си, тогава целият ден просто ще се чувствате странно.

Ако сте като повечето хора, то нямате много свободно време преди работа. И все пак, имате много възможност да объркате целия си ден.

Ето петте най-чести грешки, които хората допускат, след като се събудят. Избягвайте тези сутрешни премеждия, за да започнете всеки ден правилно.

1. Проверка на работния имейл веднага след събуждане

Потокът от нови съобщения може да ви хвърли в режим на паника, преди дори да сте имали възможност да измиете очите си.

„Определя отрицателен старт на почивния ви ден“, казва Сюзън Бартел, психолог, специализирала в баланса между професионалния и личния живот. „И ако отговаряте на имейл, когато сте наполовина будни, е по-вероятно да направите грешки.“

проверката на имейли е сутрешна грешка

Така че, ако трябва да го проверите преди да стигнете до бюрото си, изберете час, когато сте напълно будни. Хората, които проверяват имейлите си в определено време, съобщават, че се чувстват по-малко стресирани от тези, които са изложени на постоянен поток от нови съобщения, установи скорошно проучване на Университета на Британска Колумбия.

2. Да си кажете, че ще направите гимнастиката си по-късно

Може да е очевиден съвет, но си струва да се повтори: Вечерните спортни занимания ви изкарват от релси по-често, отколкото сутрешните.

Неща като екстра-дълги срещи или неочаквани посещения на бар или ресторант могат да се появят през деня и да се състезават за времето ви след работа. А също може да сте по-уморени след стресиращ работен ден, отколкото сте били при звука на вашата аларма.

Така че, поставете си за цел да се впишете в това време, което имате сутринта. Ако закъснявате и нямате време да направите цялата си тренировка, направете част от нея. Дори 10 или 15-минутна сесия от упражнения може да си струва. Освен това това не ви пречи да тренирате отново и по-късно.

3. Горещ душ

Разбира се, обливането с гореща вода кара умореното ви тяло да се чувства чудесно, но може да ви приспи обратно. Топлината казва на нервната ви система, че е време мускулите ви да се отпуснат и пулсът ви да се забави, така че започвате да се чувствате спокойни и сънливи, казва д-р Джаред Хийтман, психиатър, базиран в „Cypress”, Тексас.

горещият душ сутрин не е правилен

Ако искате да се почувствате по-будни, вземете бърз студен душ. Гадно е малко, да. Но това ще сигнализира за освобождаването на енергизиращия хормон адреналин, казва д-р Хийтман. Това може да повиши и вашето настроение, тъй като изследванията показват, че студеният душ може да обогати тялото с ендорфини, които да ви накарат да се чувствате добре.

4. Закуска с въглехидрати

Лесно е да вземете нещо готово тестено за закуска, но това може да развали цялата ви диета, дори часове след като сте го погълнали. Вредната закуска е най-често срещаната сутрешна грешка. Изследванията сочат, че ако сутрин избирате празни въглехидрати вместо богатата на протеини закуска, може да е по-вероятно да имате желание за вредни храни през целия ден.

Вместо да се подлагате на тези неща, стремете се да получите поне 20 грама протеин за изграждане на мускули в сутрешното си хранене, приблизителното количество в един омлет, направен с две цели яйца и два яйчни белтъка, казва съветникът по храненето на „Men's Health” Алън Арагон. Ще останете по-сити за по-дълго, което с течение на времето може да ви помогне да запазите целите си за загуба на мазнини, казва той.

5. Миене на зъбите веднага след хранене

Никой не иска да влезе в сутрешна среща с лош дъх. Но измиването на зъбите веднага след закуска, особено ако сте хапвали киселинни неща като плодове или кафе, всъщност може да изтласка захарите на повърхността на зъбите ви и да разяде емайла им, казва Майкъл Тишлер, стоматолог от Ню Йорк.

Така че, измийте зъбите си след като станете, но преди да ядете. И изпийте чаша вода веднага след хранене, което ще ви помогне да почувствате устата си малко по-чиста. Или ако не можете да издържите да пропуснете четката за зъби след закуска, задръжте половин час след хранене.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати