Как кубчета лед могат да успокоят нервите Ви?

кубчета лед за успокояване на нервите

Някои хора имат доста лабилна нервна система, приемайки всичко навътре, като това от своя страна оказва доста лошо влияние на здравето ни.

Важно е да се грижим за него, като с помощта на няколко простички техники и то използвайки само лед, ще можете да се погрижите за своето самочувствие.

Чувството на тревожност е познато на всеки човек, като в този случай може да ви е полезно просто едно парче кубче лед. С подобни техники и упражнения на дишане и медитация ще можете да се справите с това безплатно, но и много ефикасно.

Тази техника е била показана в ТикТок от хирурга Каран Рангараджан, според който смученето на едно кубче лед може да ви помогне да се справите и да преборите чувството на безпокойство.

Доктор Ума Найду е специалист по психиатрия, като разкрива и каква точно е причината за това въздействие на леда върху нервната ни система.

Как ледът помага за справяне с безпокойството?

На първо място така вие банално се разсейвате от тревожните мисли, насочвайки вниманието си към приятния охлаждащ ефект в устатата.

успокоени нерви

Не по-малко важно е и това, че така се намалява значително активирането на амигдала в мозъка на човека, а именно той отговаря за емоционалното безпокойство и чувството на тревожност.

Второ, смучейки парче ледче се активира парасимпатиковата нервна система. Това от своя страна може да окаже изключително благоприятен и успокояващ едновременно ефект, като същевременно се увеличава производството на слюнка в устата.

Имайте предвид обаче че далеч не всеки може да прибягва до този трик, като така например при сърдечни заболявания това може да е истински шок за организма.

Във всички други случаи смученето на лед за успокояване на нервите е безопасно, но ако се дъвче, тогава това може да доведе до някои странични ефекти.

Така например, ако се яде ледът постоянно или така наречената пагофагия, то това може трайно и необратимо да разруши зъбния емайл, правейки зъбите много по по-податливи на счупване или на кариес.

Ето че вече знаете как да се справите с чувството на безпокойство или тревожните мисли. Можете също така да замразите във формичка за лед чай от лайка, което оказва още по-силен успокояващ ефект на организма.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати