ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Хаосът в дома е хаос и в ума

Хаосът в дома е хаос и в ума

релакс в чист и подреден дом

Макар че от хаоса се раждат цели Вселени, когато е прекален и дълготраен, той съвсем не е полезно явление. И колкото и странно да ви се струва, разхвърляното околно пространство може да създаде чувство на безпорядък и в ума. Това изобщо не е благоприятно за нас, тъй като губим концентрация, ставаме разхвърляни в действията и намеренията си, а също – губим идея какъв изобщо е основният стремеж в живота ни.

Не случайно изразът гласи „Подредете мислите си! “. Дори да не са вещи, те също могат да бъдат подредени. И тогава мисълта тече гладко, целите са ясни и човек е успешен. Но това е възможно да се случи само при положение, че не сме заобиколени от тотален хаос.

Има много просто, логично и чисто практично обяснение на зависимостта между разхвърляния дом и разхвърляния ум. Колоко по-голям хаос цари у дома ви, толкова повече енергия изразходвате, за да намерите това или онова. И още – толкова повече време губим, толкова повече негативни емоции трупаме, толкова повече напрежение се акумулира около нас.

Когато погледът ви се спира на това хаотично пространство, умът ви го отразява като огледало и го проектира в самите вас. А и как може да мислите „подредено“, когато непрекъснато наоколо има купчини от вещи, разположени на всевъзможни места? Колкото по-задръстен е домът ви с разпилени предмети, толкова по-задръстено се движи и мисловната ви енергия.

Какво е спасението?

Започнете да разчиствате жилището си от ненужни неща. Изхвърлете всичко старо, което вече не използвате и няма да ви е необходимо в бъдеще. Дрехи, електроуреди, счупени предмети – все неща, които задържат стари и мудни енергии. Стремете се да оставите малко и все нужни вещи.

Подредете ги така, че да няма разхвърляни предмети по средата на стаята. Стремете се да приберете по рафтове и в шкафове повечето обекти, дори дребните неща.

хаосът в дома е хаос и в ума

Оставете простор за погледа, за да почувствате простор и в ума. Когато имате една широка, незадръстена и светла стая, тя ще ви даде усещане за свобода. Това ще освободи и мислите ви и ще ви позволи да се чувствате в пълна хармония със света.

Дръжте пространството чисто

Почиствайте редовно пода, банята, мебелите. Бършете прах. Чистотата и блясъкът у дома не са проста хигиена – те създават усещане за вътрешна чистота, за благосъстояние, за белота и за новаторство. Колкото по-свеж и харомничен е домът ви, толкова по-свежи ще са мислите и идеите ви.

Затова, не се бавете повече – подредете дома, за да подредите живота си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати