ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Най-лошите обиди към бившето ви гадже

Най-лошите обиди към бившето ви гадже

Най-лошите обиди към бившето ви гадже

Много хора се държат лошо с бившето си гадже и го обиждат. Тук не говорим за употреба на нецензурни обръщения, а за обикновени реплики, които обаче могат да обидят бившия ви партньор.

Според специалистите по психология, две от най-лошите неща които мажете да кажете на бившето си гадже са: Никога не съм те обичал/а! и Нашата връзка беше голяма загуба на време!

Макар че тези думи често си изричат в моменти на гняв, и двете могат да са лоши обиди към бившето гадже.

Ето още няколко неща, които по-добре да не казвате колкото и да ви се иска:

1. Сега съм влюбен/а в някой друг.

Разбира се, това рано или късно ще се случи. Когато една връзка приключи, всеки продължава напред. Невинаги обаче се случва и двамата да си намерите нова любов по едно и също време.

Ето защо не е никак добре да навирате в лицето на бившето си гадже новата си половинка. Дори и да сте влюбени и щастливи, не е нужна да парадирате с това.

2. Винаги съм знаел/а, че с теб нищо няма да се получи.

Среща с бившето гадже

Ако кажете на бившия(бившата), че никога не сте били щастливи във тази връзка и сте знаели, че скоро ще настъпи края, това ще накара човекът на когото го казвате, да се почувства непълноценен. Това си е много тежка обида за бившия.

3. Можехме да направим толкова много неща.

Можеше, трябваше, щеше! Не ви трябва да се вкопчвате в миналото след края на връзката си. Най-добре е и двамата да продължите напред и да намерите своето щастие. Предполагането, че нещата биха могли да са различни, едва ли ще ви помогне да продължите напред.

4. Сега се справям много по-добре.

Ако сега се справяте добре, това е чудесно. Но парадирането с успеха ви пред бившето гадже служи само за посипване на още сол в раните.

Бившия

Да кажете нещо подобно е зле и за двете страни, особено ако искате да приключите разговора по-бързо. Винаги е по-добре да останете приятелски настроени един към друг и да не обиждате бившето си гадже.

Разбира се, приятелството с бившия не се отдава на всеки. Но все пак е желателно да се държим като възрастни. Помнете, че макар и вие да не отдавате голямо значение на казаното, човекът срещу вас трудно може да преодолее обидата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати