Как да си направим домашен офис?

Как да си направим домашен офис

Как ви звучи идеята за домашен офис? Когато говорим за обновяване и подреждане на нашия офис или работно пространство, имаме една цел: висока производителност. Ние се намираме в това пространство, за да се съсредоточим върху работните задачи, да имаме всичко под ръка и стаята да бъде проектирана така, че да улесни бързия достъп до ресурси.

Тъй като през последните години все повече фирми предлагат работата от вкъщи, много служители искат да си направят офис в дома си. В идеалния случай това пространство трябва да се вземе предвид от самото начало, когато се преместим някъде или построим къща. Но и това да не се е случило при вас, не се безпокойте. Има как да нагласите интериора, за да създадете идеалния домашен офис.

Дори и да не работим от вкъщи, все пак е полезно да разполагаме с кътче за бизнес, в който да можем да използваме компютъра, където да съхраняваме семейни документи и където да се изолираме, за да работим по малък проект. Така нареченият кабинет може да е отделна стая или да заема просто ъгълче от дневната ви, да речем. Важно е да вземете предвид светлината, пространството, мебелите, технологиите, растенията.

Разположение

На първо място, препоръчително е пространството, което сте избрали, да бъде възможно най-изолирано от шума и трафика навън. Избягвайте да се приближавате до детската площадка или близо до кухнята, където има много шум. Бюрото трябва да свети.

Изберете големи прозорци от южната страна, които ще ви гарантират естествена светлина през по-голямата част от деня. Ако не, инсталирайте много осветителни тела в зоната на домашния офис.

Работа в офис

Изберете електрически крушки или прожектори с естествена светлина и ги инсталирайте на стратегически точки в стаята, например над работната маса, до пространството с домашни документи или ресурси, в ъгъла срещу прозорците, за да балансирате яркостта. Добре е да имате работна лампа, която можете да регулирате в желаната посока.

Материали

За офиса у дома не ви трябва много голяма стая - особено ако не се използва едновременно от няколко души. Когато искате да го довършите или обновите, помислете колко ще го използвате и колко ще трябва да работите по неговото почистване и поддръжка и в зависимост от този аспект изберете материали, които се почистват лесно (напр. плочки и паркет) и се поддържат по същия начин. За стени изберете миеща се боя.

Мебели за офиса

Заложете на класически, семпли и удобни мебели, които са функционални. Забравете за масивни предмети, изработени от естествено дърво, тежки шкафове, които покриват цяла стена и чиито горни рафтове така или иначе никога не достигате, здрави фотьойли. Изберете мебели с функционален дизайн, изработени от леки материали и адаптивни тела за мебели, които могат да се преместват и пренареждат във всеки ъгъл на стаята.

Купете модулни мебели, подредени рафтове под формата на куб, удобни столове и достатъчно голямо бюро с лесно плъзгащо се място за съхранение и чекмеджета.

Мебели за офиса

Тенденция, която сега се разпространява по целия свят, е тази на високото бюро, което е по-здравословно за работа часове наред.

Уреди за офиса

Уверете се, че имате достъп до качествен безжичен интернет със силен сигнал там, където имате офиса си. Редовно запазвайте работата и информацията си на външен твърд диск. Изберете мебели, особено бюра, снабдени с отвори и аксесоари за слушалки, захранващи кабели, увеличена яркост за клавиатурата и др. Бъдете сигурни, че имате добър и бърз компютър, който няма да ви изостави по средата на работата ви.

Растения за офиса

Дори и да сте в офиса, за да работите и да се фокусирате върху дейности, които може да не са свързани с природата, препоръчително е да имате в офиса растения и природни елементи, тъй като те отпускат и ободряват мозъка. Бамбук, алое вера, драцена, фикус, монстера и бенджамин са идеални растения за офис.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати