Януари е месецът на разделите

Януари е месецът на разделите

Ако сте се гушкали и сте се разбирали перфектно с половинката ви, то това не е гаранция, че в един момент нещата между вас няма да се влошат и отношенията ви да приключат.

Именно началото на годината е най-коварния месец, като така например именно януари е времето, когато се случват най-много разводи. Именно малко след целувката в приказната новогодишна вечер и романтиката на Свети Валентин голяма част от двойките решават да се разделят окончателно.

Януари е месецът на разделите

Проучване на сайта FindLaw показва това, че в първият месец на годината търсенето на думите като "развод", "раздяла", "семейно право" и други подобни се покачва с около 50%, което не никак малко. Това е доказателство за факта, че доста двойки са в криза и са готови да продължат сами напред.

Причината за това е донякъде фактът, че половинките не са искали да развалят празниците на своите близки, затова са изчакали просто да отмине тази еуфория и тогава да приключат отношенията си. Въпреки привидно логичната причина за подобна постъпка, голяма част от хората биха нарекли това чисто лицемерие и донякъде наистина са прави.

Другата причина за подобно поведение е това, че една от страните иска добре да проучи, колко ще струва бракоразводно дело, адвокатските услуги, за какъв срок могат да се разведат и други подобни въпроси. Така те ще имат достатъчно време, за да се информират и към март вече подават молбите за развод.

Развод

Няма как да отречем и желанието за ново начало, което именно през януари се покачва значително, след като декември месец сме си направили равносметка на това, какво сме постигнали и какво искаме от живота ни. Може да го наречем и по друг начин - нова година, нов късмет, както са казали хората.

Разбира се, че може и да не сте щастливи в отношенията си, но все пак винаги е най-лесно да прехвърлите вината само на човека до вас, без да си давате реална равносметка и на вашите постъпки.

Другото време от годината, когато най-много се активизират двойките и решават да се разделят е септември, като тук причината донякъде може да е същата, както при новогодишните празници. В случая летните месеци са времето на отпуските и сватбите, като след края на тази лятна еуфория, двойките окончателно вземат решението за раздяла... И все пак вече знаете защо януари е месец на разделите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати