Задължителни здравословни навици в офиса

Задължителни здравословни навици в офиса

Съвременният начин на живот води все повече към работата от офиса и стоенето пред компютъра. И макар това това да не е тежък физически труд, застояването на едно място за дълги часове също крие своите рискове за здравето - покачване на тегло, болки в цялото тяло, главоболие и редица други проблеми. Доста често не им обръщаме внимание, но с времето се натрупват и водят много негативи след себе си.

Затова тук ще откриете някои съвети, които ще ви помогнат да придобиете здравословни навици в офиса, които допълнително ще олекотят и напрежението от работния процес.

Хигиената на работното място е от изключително значение. Почиствайте бюрото си всеки ден, за да премахнете бактериите и микробите, които се натрупват. Компютърът е друго място, което събира различни вредни микроорганизми, затова му обръщайте специално внимание, особено на клавиатурата и мишката, които са в постоянен допир с ръцете ви.

Правете почивки на всеки час, в които разтягайте всички части от тялото си - това ще облекчи мускулите от седенето в едно и също положение дълго време и ще подобри кръвообращението. Създайте си го като офис навик. По този начин и очите ви ще отпочинат от вредните лъчи и от постоянното взиране в екрана, тъй като това е изключително вредно.

В малкото време, което имаме за почивка, намираме доста често най-бързия и лесен вариант за хапване, макар и той да е нездравословен. Не си купувайте храна от типа на бургери, дюнери, пици и т.н. Отделяйте сутрин или вечер по малко време да си приготвите нещо лесно, вкусно и здравословно. По този начин ще спестите излишни разходи, а и ще следите какво точно консумирате.

Навици в офиса

Опитайте да мотивирате и останалите си колеги, за да е по-приятен за всички обядът ви. Намалете изкушенията в офиса като се насочите към по-здравословни алтернативи. Заменете бисквитките и сладките с плодове и сурови ядки. Те ще ви заситят за по-дълго време, а и ще набавят тялото ви с нужните полезни вещества и енергия, която със сигурност ще ви е нужна.

Задължително отделяйте време за закуска сутрин преди работа. Това е най-важното хранене за деня, затова още от ранните часове заредете тялото си с нужната енергия.

При липсата на сън в тялото се натрупва умора. Това кара хората да пият голямо количество кафе, което е доста нездравословен навик. Уверете се, че пиете само по едно кафе дневно. В следобедните часове си направете чай, който също има свойствата да действа ободряващо. Пийте голямо количество вода през целия ден, за да не се дехидратирате в процеса на работа. Носете си вода от вкъщи, за да не купувате постоянно пластмасови бутилки от магазина.

Времето, което прекарваме в офиса, а то не е никак малко, не бива да ни отдалечава от здравословния и активен начин на живот, защото това може да доведе до различни сериозни проблеми. С тези лесни здравословни навици офисът може да се превърне в едно доста приятно място, затова се опитайте да се придържате към тях и със сигурност ще усетите положителната промяна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати