Шест причини, поради които все още сте необвързани

Шест причини, поради които все още сте необвързани

Няма как да не сте чували прекрасната песен на Орлин Горанов Светът е за двама. В същото време обаче е факт и че светът е много шарен - хората са различни, имат различни виждания и потребности, различни мечти и нужди. Поради което е и съвсем естествено да има хора, които не желаят да се обвързват или по друга причина все още са необвързани. Да погледнем защо това е така.

1. Ах, тази свобода!

Сещате ли се за онази мисъл на Уолтър Кронкит, гласяща че Няма такова нещо като малко свобода. Или са напълно свободен, или не си свободен. Именно усещането да си напълно свободен е вероятно най-главната причина човек да не желае да се обвърже. Ще можете да излизате когато и където си пожелаете, няма да се налага да се срещате с родителите или роднините на евентуалната половинка, или пък с нейните/неговите приятели. Ако решите, още утре ще можете да заминете за някоя топла страна или пък да отидете на Северния полюс. Просто ще сте свободни да решавате какво и кога искате да правите.

2. Няма кой да ви къса нервите

Сигурно сте чували, че дори и в най-добрите семейства има спорове и караници. Ами можете лесно да си ги спестите просто като не се обвързвате. Сексът или хубавите емоции не съществуват непременно само и единствено в една връзка.

3. Мечтаете за кариера

Защо сте необвързани

Амбициите са ви големи и в това не виждате нищо лошо. Кариерата е на първо място за вас, защото всяко отплесване встрани, включително и едно обвързване, може да я застраши. Първо да изградите кариера, а после всичко останало - това е вашата цел в живота.

4. Вече сте се опарили

Били сте обвързани, но сте събрали толкова много огорчение след раздялата, че просто нямате никакво желание да се обвързвате отново.

5. Сами управлявате финансите си

Наясно сте, че повечето двойки са с общ бюджет, нали затова са заедно, да делят всичко. Но откъде накъде някой друг ще разполага с парите, които сте изкарали с толкова труд и ще ви каже, че не е сега моментът да правите излишни харчове, а да спестявате. Или пък обратното.

6. Просто не сте от онези, които мечтаят за семейна идилия

Да си необвързан не означава да си самотен. Имате куп приятели, ухажори и изобщо нищо друго не ви е нужно. Не обичате да сте зависими, не мечтаете да създадете семейство, вероятно и не искате да се ангажирате с отглеждането на деца. Има ли нещо лошо в това? В крайна сметка всеки е различен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати