ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Важни качества, които да търсиш в бъдещия си съпруг

Важни качества, които да търсиш в бъдещия си съпруг

Качества на бъдещия съпруг

Всяка дама мечтае да срещне своя рицар на бял кон, но същевременно е наясно, че подобно нещо се случва само в приказките. Все пак когато говорим за брак, е важно да се замислите малко по-сериозно относно качествата на бъдещия си съпруг. Ето на какво е добре да обърнете внимание.

1. Да сте убедени, че ви обича.

Вярно е, че има жени материалистки, които търсят не просто добър съпруг, но и богат съпруг. Добре, дотук нищо толкова лошо, но си представете, че той не ви обича достатъчно или пък е стиснат. Не е ли по-добре да си останете просто на "добър съпруг", който може да не е богаташ, но пък да иска да сподели с вас всеки залък. Просто защото ви обича!

2. Да сте сигурни, че можете да градите съвместни планове за бъдещето.

Не е задължително интересите ви да са еднакви, за да имате сполучлив брак. Едно е той да харесва футболните мачове, а вие балета. Но какво ще стане, когато говорим по-мащабно за съвместното ви бъдеще? Като най-добър пример за това е дали и двамата искате да имате деца, или пък не.

3. Да ви уважава.

Възможно е той да е художник, а вие да сте счетоводител. Както се казва, разлика от небето до земята. Но е важно той да уважава това, с което се занимавате и да цени мнението ви по различни въпроси.

Двойка

4. Да е готов да ви помага или защити при нужда.

Всяка дама може да се сблъска с различни проблеми - от проблеми с родителите, приятелките или колегите си до това да ѝ се развали пералнята машина или пък да закъса с колата. Бъдещият съпруг трябва да е готов да се притече на помощ във всяка подобна ситуация.

5. Да е позитивен.

Тъй като се очаква да изкарвате голяма част от времето си със своя бъдещ мъж, то е много важно той да е позитивно настроен, а не да унива при всеки възникнал проблем.

6. Да ви окуражава.

Когато се двоумите относно това дали да направите някакви промени в живота си просто защото се колебаете, мъжът трябва да е онзи, който да ви окуражава!

7. Да може да прощава.

Съпрузи

Всяка от нас може да допусне грешки в съвместната любовна връзка, но е важно човекът до вас да умее да прощава. Като в случая не говорим за сериозни грешки, каквито са изневерите.

8. Да е добър любовник.

По стечение на обстоятелствата качеството на бъдещия мъж да е добър любовник остана на последно място. Наша грешка. Защото в крайна сметка можете ли да имате хубав брак, ако нямате хубав секс? Възможно е, но много трудно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest