ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Интересни хобита за жени

Интересни хобита за жени

Интересни хобита за жени

Сигурно знаете, че точната дефиниция на думата хоби означава занимание, което ви е приятно да извършвате, но не ви е професия. Тук обаче ще споделим, че всъщност има много жени, които са успели да превърнат хобито си в професия.

Което ни наведе на мисълта, че може да ви е интересно да се запознаете с някои от най-популярните и запленяващи ума дамски хобита. Спортните хобита като каране на сърф, рафтинг, ски, фигурно пързаляне, планинско катерене и др., ще оставим за друга тема и ще се съсредоточим само върху артистичните и колекционерските хобита.

Картини и скулптура

Отново ще припомни, че за хобито е най-важно не да ви се отдава, а да ви доставя удоволствие. Дори и да не се считате за художник или пък скулптор, то това по никакъв начин не трябва да ви пречи да започнете да рисувате, да правите фигурки от глина или пък да изработвате саксии или чинии от стари и изпочупени грънци. А кой знае, може пък да откриете в себе си истински талант и да превърнете това си занимание и в професия.

Обичате да пишете

Писане

Ако сте от онези хора, които си водят дневник, обичат да пишат мейли или пък писма, или винаги споделят мнението си в социалните мрежи, то е много вероятно просто да обичате да пишете. Не необходимо да започвате с някой роман, ако не сте сигурни в себе си, но защо например не пробвате с някой кратък разказ. Или пък създайте ваш собствен блог, в който да споделяте интересите и уменията си с другите.

Градинарство

За да се занимавате със зеленина изобщо не е нужно да разполагате с двор. Можете да отглеждате и да развъждате саксийни растения и за вкъщи, и за терасата. Да ги аранжирате, да приготвяте алпинеуми и т.н. Отново креативно женско хоби, което освен това ще ви докосва и с природата!

Арт дизайн

Декорация на дома

Забелязали ли сте, че можете да "сглобите" от нищо нещо. Отдава ви се да украсите дома си по различни поводи със собственоръчно направена украса или пък дори умеете сами да изработвате бижутата си. Ами действайте, креативността винаги трябва да бъде насърчавана!

Колекционерство

Развихрете въображението си и започнете да колекционирате предмети, които ви доставят удоволствие- миди и рапанчета, защото ще ви напомнят за морето, магнитчета, с които ще си спомняте за всички места, които сте посетили или пък салфетки, подсказващи ви къде сте изкарали приятно на гости. Въпрос на избор и желание! Можете много да развиете това хоби за жени.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати