ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Неща, които мъжете винаги премълчават

Неща, които мъжете винаги премълчават

Неща, които мъжете премълчават

Хармонията в света между мъже и жени произлиза от допълващите се черти на двата пола. Затова жените се считат за емоцията и цвета, докато мъжете са силата и разума. В този смисъл, дамите изразяват своите чувства чрез думи, но мъжете са по-обрани и говорят само когато преценят за необходимо. За силния пол не е типична проява да изразяват вербално всяка своя мисъл, а по-скоро предпочитат да боравят с действия и доказателства.

Ето кои са най-честите неща, които мъжете премълчават:

1. Когато са тъжни. Силният пол е такъв, защото излъчва мъжественост, стабилност и издръжливост. Това обаче не прави мъжете безчувствени. Всъщност те могат да бъдат изключително раними и уязвими в дадени ситуации. Тяхна задача е обаче да запазят това за себе си. Те приемат защитна функция върху жената до себе си, затова не могат да си позволят да играят ролята на жертва. Те ще премълчат това, което ги е наранило, и ще го преживеят по свой собствен начин, без дори да усетите за това. Типично мъжки неща!

2. Случай на изневяра. Научно доказано е, че мъжете изневеряват само физически и рядко прилагат към този акт някаква емоция. Затова често изневярата не им повлиява емоционално и те избират да премълчат този факт от своята половинка. Рядко можете да чуете самопризнание, тъй като мъжете са истински пазители на тайни и това важи с пълна сила, когато е в техен интерес.

3. Опазване на техните финанси. Мъжете не обичат да разкриват детайли за своето финансово положение или заплата. За това има двете причини: едната е, ако печелят твърде малко, и не искат да ги мислите за слаби мъже; втората е, ако печелят твърде много, и преценяват, че ако го знаете, ще сте с тях, заради финансови облаги. Затова те избират за удачно да не разкриват тази част от живота си или поне да я споделят с прикрити или неистинни детайли. Силният пол обича да пази своите мъжки тайни и да избягва ситуациите, в които дава излишни обяснения за своите разходи или спестявания.

Мъжки неща

4. Тайни страхове. Мъжете често влизат в ролята си на герои, обичат да защитават, да отстояват позиция и да се борят за нещата в живота си. Затова в техния мироглед мъжките страхове са проява на слабост и когато ги изпитват, те правят всичко възможно да запазят това за себе си. Рядко можете да чуете мъж да споделя за своите страхове и това е така, тъй като те искат да създадат образа си на недосегаеми и силни, а страхът само може да разклати този стремеж.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати