Пийте вода, когато работите с лаптоп

Лаптоп

Ако сте изкарали безсънна нощ, докато сте работили с лаптопа, със сигурност знаете какво е дърпаща болка във врата, пулсираща болка в слепоочията и боцкания в пръстите на ръцете.

Кевин Карнейро, доктор по физическа медицина и рехабилитация в университета на Северна Каролина твърди, че дизайнът на лаптопа съдейства на нарушаване на осанката ни и може да е причина за болки в мускулите и постоянно напрежение.

Когато работите на компютър, тялото ви трябва да оформя прав ъгъл в лактите, коленете и бедрата. В същото време очите ви трябва да гледат право в горната една трета на екрана.

Но тъй като в лаптопа клавиатурата и мониторът са съединени, не е възможно те да се разделят, за да гледате правилно в монитора, докато пишете.

Голяма част от ползвателите на лаптопи рано или късно започват да се оплакват от мускулни болки в шията и раменете. Има няколко правила за ползването на лаптоп, които ще ви спестят тези проблеми.

Вода

Когато купувате лаптоп, помислете за теглото му, включително всички аксесоари. Това е особено важно, ако ви се налага често да го пренасяте на големи разстояния.

Купете си стол с регулируема облегалка и седалка. Поставете мишката така, че китката ви да е в неутрална позиция. Добре е китките и лактите ви да имат опора.

Правете почивки на всеки 20 минути, като давате възможност на мускулите да починат. Освен това почивките помагат за по-добра концентрация и работоспособност.

По време на почивките правете упражнения – свивайте раменете си и въртете главата си на различни страни. Усетите ли болки и схващане в шията, раменете, напрежение в китките на ръцете и боцкане в пръстите, както и главоболие, веднага си дайте почивка.

Пийте често вода, тъй като само тя поддържа дисковете на гръбначния стълб влажни и здрави. Не забравяйте да правите упражнения всеки ден, които да поддържат тялото ви в добра форма.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Антония Р.
Антония Р.
27.08.2017 22:26
За мен не е страшен фактът, че приятелят ти е затруднен финансово, а фактът, че вместо да търси решение, търси кого да обвини - в случая теб. Това ми говори, че всеки път, щом е на ръба, ще си измива ръцете, вместо да признае, че се е оплел. Кажи му истината директно, кажи му, че има финансови проблеми и за момента не се справя с тях. Не може да подкрепяш човек, който е тръгнал към дъното. Подкрепа се дава само ако се стараеш. Неговият начин на мислене е, че като му трябват пари, ще иска заеми и не си дава сметка, че това не може да продължава вечно. Трябва да печели повече, отколкото да харчи, а не обратното, защото така все ще стига до кредити и ще дължи пари. Ако го обичаш, не му спестявайте истината, защото така не му правиш услуга. А по това дали ще се вземе в ръце, може да разбереш дали е човекът за теб.
0
0