ezine.bg»Статии»Любопитно»Най-младите милиардери в света

Най-младите милиардери в света

Нина НордНина Норд
Джедай
2k371
Пари

Всяка година американското списание „Forbes” публикува обновен списък на най-богатите хора в света. Тази година мексиканският телекомуникационен магнат Карлос Слим застана на челно място с 53.5 милиарда долара.

Кои са обаче младите претенденти, които може да заемат водещи позиции в този списък? На първо място е Марк Цукерберг, станал световноизвестен със социалната мрежа Facebook.

Състоянието му се оценява на 4 милиарда долара, спечелени с помощта на Интернет. Марк е на 25 години и все още е ерген. Основателят на популярната социална мрежа я е стартирал от стаята си в общежитието си в Харвард през 2004 година.

Марк дели челна позиция с Джон Арнълд, чието състояние е 4 милиарда долара, спечелени от търговия с енергийни ресурси. Джон е на 36 години, женен.

Злато

Той работил за скандално известната компания „Енрон”, но след нейното разпадане основал хедж-фонд „Енергията на Центавър”. С „едва” 3.4 милиарда след тях се нарежда китайката Ян Хуеян.

Тя е в бизнеса с недвижими имоти и е на 28 години, омъжена. Ян успяла да превърне компанията на баща си във водеща фирма в най-развитата от икономическа гледна точка провинция на Китай – Хуандун.

Алберт фон Турн-унд Таксис е на 26 години и състоянието му от 2.2 милиарда долара е получено като наследство. Той е Германец, все още не е женен.

Огромното си богатство той получил на 18-годишна възраст и в момента живее в семейния замък Schloss Emmeram. След него се нарежда ливанецът Фахд Харири.

Той разполага с 1.4 милиарда долара, спечелени от строителство и инвестиции. Фахд е на 29 години, не е женен. Той наследил дял в строителния и телекомуникационния бизнес от баща си, който бил убит.

До него се нарежда брат му Амин Харири със състояние от 1.4 милиарда долара, придобити по същия начин. Амин е на 31 години. Със същите пари разполага и японецът Йошиказу Танака, на 33 години, женен.

Той спечелил парите си, като създал социалната японска прежа Gree. След него в редицата милиардери е Константин Жеваго, украинец на 36 години, женен.

Той спечелил своите 1, 2 милиарда долара с банкови операции и добив на желядна руда. На последно място в списъка е Шахид Балва, руснак, на 36 години. Той е женен и разполага с 1 милиард долара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати