ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Пет мита за мъжкото тяло

Пет мита за мъжкото тяло

Мъжко тяло

Съществува голямо количество културна дезинформация, която циркулира в обществото и се отнася до мъжете и тяхното телосложение. Самите те рядко правят нещо, за да разяснят дали всичко това е мит или не.

Учени от Франция класифицираха петте най-големи заблуди за мъжкото тяло. Според специалистите всичките тези митове са абсолютно необосновани.

Първи мит – мъжете с големи ходила крият и големи изненади в боксерките си. Вярно е, че развитието на ходилата и пениса зависи от един и същи ген. Но дължината на едното не е свързана с другото.

В изследване с участието на над 3000 доброволци мъже, станало ясно, че няма зависимост между тези две дължини. Това се отнася за представители на различни националности.

Мит втори – ако мъжът се бръсне или се подстригва нула номер, косата и брадата му растат по-бързо, космите стават много по-дебели, дълги и по-груби.

Ако това беше така, на Земята нямаше да има и един мъж, който да има проблеми в това отношение. Новата основа на косъма може да изглежда по-тъмна и груба, защото все още не е била под влияние на околната среда.

Мъже

В момента, в който косъмът израсте достатъчно, той става абсолютно идентичен на отрязания преди време.

Мит трети – семенната течност се образува в организма само когато мъжът консумира висококалорични продукти.

Семенната течност се състои от вода и хранителни вещества – витамин С, калций и магнезий. Тя съдържа фруктоза, за поддържане на която на тялото трябват калории, но количеството им е минимално.

Мит четвърти – самотните мъже имат по-добър сексуален живот от женените. Здравомислещите хора смятат, че женените мъже не получават нищо повече от здрав сън в спалните си, а ергените водят бурен сексуален живот.

На практика обаче се получава, че на женените мъже им връзва между 28 и 400 процента повече в сравнение с ергените. Мит пети – мъжете мислят за секс на всеки седем секунди.

Това е толкова, колкото пъти вдишваме въздух и никой няма чак такава психическа издържливост, смятат специалистите. Голяма част от мъжете мислят за секс два-три пъти дневно, а някои признават, че го правят веднъж седмично.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати