Копирните машини крадат информация

Копирните машини крадат информация

Копирните машини не само копират, но могат да „крадат” ценна информация. Неотдавна компания CBS News придобила за свой офис няколко употребявани копирни машини.

На твърдите им дискове компютърният специалист на компанията успял да открие хиляди страници скрити документи: от медицински картони до данъчни декларации и полицейски доклади. Имало изобилие и на домашни адреси и номера на социални застраховки.

Данните не се намират лесно, но който знае как да търси, задължително ще ги открие. Достатъчно е да се свали безплатно програма от Интернет и съкровищницата с лични данни се отваря.

Мениджърът по безопасност на "Ксерокс" Лари Ковнат казва:”Имаме много въпроси и планове, свързани с узаконяването и използването на шифрованите данни и тяхната защита.

За момента цялата информация се кодира и само този, който има „ключ”, може да разбере смисъла й и да изтрие всяко предишно сканиране”. В никакъв случай обаче не е сигурно, че собствениците на копирни машини наистина ще направят това.

По неговите думи стандартно във всяка машина е включена опция за изтриване на предишен запис. Въпреки това всеки мениджър трябва да е наясно с мерките за безопасност. Техническият вицепрезидент на Panasonic съветва преди да се продаде употребявана машина, да се изтрие или унищожи хард диска й.

Той казва, че в копирните машини на тяхната компания още от 2005 година са добавени специални функции за безопасност на изображенията: изтриване на записите, шифроване на хард диска, пароли.

Но тези функции се активират допълнително и човек трябва да се разрови в менюто на машината, за да промени настройките й. До момента няма известен случай, при който важна информация от хард диска на копирна машина да е използвана със зла умисъл.

Въпреки това специалистите препоръчват да се използват мерките за безопасност и преди ксекокопиране на нещо важно да се провери дали са активирани.

Виж повече

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

мария
мария
28.10.2013 09:43
НЯма ли да й се препълни паметта, ако записва всичко? Явно данните са записани умишлено с цел запазване, а не без да искат. Това е функция на машината, а не някаква мистериозна опция.
0
0