Все повече хора работят без началник

Все повече хора работят без началник

Да работиш любимата си работа, без да трябва да се съобразяваш с десетки недостатъци – общуването с не особено приятните за теб колеги, досадния шеф и ниската заплата. Това е начина на работа, който избират все повече хора.

Според американски социолози седемдесет процента от работещите на този принцип са много по-доволни от сегашното си положение, отколкото от предишното.

Възможността да определят сами кога да работят и кога не, въпреки че понякога могат да пропуснат наистина добър доход, придава сила, твърдят фрилансърите.

Голяма част от тях са много доволни, че вече могат да отделят повече време на семейството си, приятелите си и любимият човек, при положение, че преди отношенията им в този аспект са страдали от липсата на време.

Все повече хора работят без началник

Шестдесет от тях пък са на мнение, че до края на живота си ще работят по този начин. Над петдесет процента от анкетираните хора на свободна практика твърдят, че през изминалата една година доходът им се е увеличил.

Само пет процента от работещите на този принцип твърдят, че те работят като фриийлансъри, докато не си намерят постоянна месторабота, и по-малко от 25 процента признават, че работят на свободна практика след уволнение.

Над осемдесет процента от фрилансърите са убедени, че най-примамливата част от новата им работа е била възможността сами да определят работното си време.

Според социолозите типичният фрилансър е образована жена на възраст от 24 до 54 години. Осемдесет процента от фрилансърите имат специално образование и само четири процента от тях имат завършено средно образование.

За половината фрийлансъри работата без шеф е единственият начин да си осигуряват някакъв доход. Около тридесет процента от работещите по този начин твърдят, че фрилансърството е допълнителна работа за тях и по-голямата част от времето си посвещават на основната си работа.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати