Престъпления спрямо собственото си тяло

Престъпления спрямо собственото си тяло

Най-големите престъпления, които хората извършват, са срещу собствените им тела, твърдят американски физиолози. В пресата много неща се представят като перфектни, но точно те могат да нанесат вреда на здравето ни.

Сред най-странните разкрасителни процедури, на които се подлагат най-вече жените, е скъсяването на пръстите на краката. Това се прави, за да изглежда кракът по-добре, когато е в обувка на висок ток. Операцията по скъсяването на костите на пръстите струва около 10 000 долара и след години води до артрит.

Лазерната епилация, която прекъсва работата на косъмния фоликул, разстройва и процесите, които отговарят за производството на косми. Лазерната епилация, според учените, е ефективна, когато става въпрос за светъл човек с тъмна коса, но процедурата трябва да се повтори няколко пъти до пълното отстраняване на нежеланите косми.

Пиърсингът на зърната на гърдите е доста опасен, защото е необходима цяла година, за да заздравее раната. Белезите, които остават, един ден ще създадат проблеми за кърмещата майка. Гениталният пиърсинг като начало често разкъсва презервативите и води до кръвотечение. Пиърсингът на езика уврежда зъбите, а и дрънкулките понякога падат в гърлото.

Престъпления спрямо собственото си тяло

Перманентният грим, който помага на дамите да се отърват за дълго време от проблемите с оформянето на веждите и червенето на устните, се прави на принципа на временните татуировки. За съжаление обаче много често цветът, който се получава накрая, не отговаря на очакванията, а трябва да се носи поне три-четири години.

Оперативното свиване на стомаха, който се е разширила от прекалено много тъпчене с храна, е разпространен метод за отслабване. За съжаление обаче в над четиридесет процента от случаите се получават усложнения в рамките на година след операцията. Сред основните неприятности са хроничната диария и хернията.

Избелването на кожата, особено в домашни условия, е изключително опасно. Някои избелващи средства съдържат живак, който нанася вреда на бъбреците, други съдържат канцерогенни вещества. Някои хора избелват кожата си, за да премахнат пигментни петна или бенки, а в Азия и Латинска Америка избелването на кожата е път към достигането на западния идеал на красота.

Инжекциите с ботокс, които целят парализиране на мускулите и разглаждане на бръчките, може да е доста опасно. Това може да доведе до дихателна недостатъчност и дори до смърт. В момента учените преразглеждат всички рискове, свързани с използването на ботулиновия токсин.

Увеличаването на пениса води до радост за дамите в леглото, но съществува огромен риск от деформация и загуба на чувствителността. Затова хирурзите се намесват само когато природата наистина е ощетила човек, а не защото той е решил да прибави два излишни сантиметра към размера си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати