Кварцова лампа заменя слънцето за костенурките

Костенурка

Ако домашният ви любимец е сухоземна костенурка, трябва да се погрижите добре за нея през зимата. Има костенурки, които заспиват през зимата, но тъй като в дома е топло и през студените месеци, по-вероятно е това да не се случи.

Ако костенурката не е заспала зимен съм, това означава, че се грижите идеално за нея и тя е доволна и от температурата, и от храната, и от стопаните си.

Костенурката ще се чувства много добре при стайна температура от порядъка на двадесет и три градуса. През зимата разнообразете менюто й със зелена салата и резенчета червена ябълка.

Имате водна костенурка? През зимата я хранете с по-калорична храна и не забравяйте да купувате не само суха храна от магазините, а и живи личинки – водните костенурки ги обожават.

За да не се разболее вашата водна любимка, трябва през ден да я нагрявате с кварцова лампа, защото за нея е важно да получава слънчеви лъчи, които вие ще замените с кварц.

Кварцовата лампа трябва да е насочена към костенурката от около метър разстояние, но така, че да не попада в очите й. Процедурите се правят първо по тридесет секунди и постепенно се увеличават до пет минути.

Гризачите също имат нужда от специфични нужди през зимата. За тях е противопокозано да бъдат изложени на течение и влага и те веднага показват това на стопаните си.

Морско Свинче

Ако морското ви свинче или хамстер отказва да се храни, това означава, че е настинало. Веднага трябва да го заведете на лекар, в противен случай ситуацията може да се влоши.

Лесно можете да поглезите гризача си, ако отглеждате в дома си кълнове на овес и пшеница. Тя е полезна за мъничетата, а също така и за котки и дори за кучета.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати