ezine.bg»Статии»Любопитно»Дрехите разкриват характера и статуса

Дрехите разкриват характера и статуса

Дрехите разкриват характера и статуса

Характерът на жената прозира в абсолютно всичко - в изражението на лицето, в маниера на говорене, в начина, по който се смее, в походката и в дрехите. А за какво говори нашият избор на облекло?

Кожата, например, е предпочитана от агресивните жени. Тези качества се засилват, ако дрехата изобилства от капси и други метални украшения.

Дамите, които се обличат по-често във велур, пък са противоположни - поклонниците на велура обикновено се грижат сериозно за своя имидж и държат на престижа.

Тези, които се стремят да създават комфортна атмосфера около себе си, са почитателки на трикотажа, ангората или мохера. Те правят впечатление на демократични, доброжелателни жени, с които е лесно да се намери общ език.

В тънки, копринени тъкани се обличат любителките на лукса, които искат във всичко да имат 100% комфорт.

Памук, джинсови и дънкови тъкани са обикновени, точно като тези, които ги предпочитат. Така се проявява влечението към вътрешен комфорт, лекота, разкрепостеност. Колкото са по-тънки и изискани тъканите, толкова по-силен е стремежът на човека към достигане на блага и висок социален статус.

Пристрастени към перата и блестящите тъкани и елементи по дрехите са хората, които искат да изпъкнат. Широки пуловери и останалите дрехи, които крият фигурата, носят хора, които са неуверени в себе си.

Дрехите разкриват характера и статуса

Високите тънки токчета правят жените да изглеждат по-високи и стройни, променят и осанката им. Заедно с измененията на фигурата се променя и поведението. Засилва се самоувереността. Дамите, които обожават 10-сантиметровите токчета, са уверени в себе си. Те искат да стоят по-високо от останалите във всяко отношение. При това, колкото по-тънки са токчетата и колкото по-остър е краят им, толкова по-агресивна е жената и по-силно е желанието й да бъде забелязана.

Тъпи върхове на обувките и широки токчета избират практичните дами, предпочитащи преди всичко точността и устойчивостта на положението си.

Психолозите смятат, че най-тесните места по-тялото ни - шията, талията, китките - са местата, където може да се натрупва вътрешната енергия. Оголването им е свободна демонстрация на стремежа на хората да се харесат, да бъдат забелязани и оценени положително.

Опитите да се скрият тънките участъци на тялото под различни шалове, пояси и др. са свидетелство за недостатъчно висока самооценка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати