ezine.bg»Статии»Любопитно»Целувката е равна на скок с парашут

Целувката е равна на скок с парашут

Нина НордНина Норд
Джедай
2k364
Целувката е равна на скок с парашут

Сигурно си мислите, че знаете всичко за целувката? Учени от Колорадо са направили топлиста на факти за целувката, които не са известни на широката публика.

След редица изследвания учените стигнали до извода, че всеки две двойки от три извръщат главите си надясно, когато се целуват. Това важи най-вече за хората, които използват активно дясната си ръка.

При обикновената целувка работят само два мускула на лицето, а при страстната целувка – цели тридесет и четири мускула са включени в усилията.

Както няма двама души с еднакви отпечатъци на пръстите, така няма и двама души с еднакъв рисунък на бръчиците на устните. Целувките са страхотно помощно средство при редица заболявания.

Целувката е равна на скок с парашут

Според изследвания на учените при чести целувки се подобрява цветът на лицето, циркулацията на кръвта става много по-активна, предотвратява се разрушаването на зъбите и намалява главоболието.

Човек отделя около 336 часа за целувки по време на живота си. Ако се интересувате как се е появила традицията английската буква Х да се ползва за символ на целувка, то трябва да знаете, че тя датира от Средновековието.

По онова време хората, които не можели да четат, поставяли Х вместо подпис. След това целували тази буква в знак на потвърждаване на своята искреност. С течение на времето буквата се превърнала в символ на целувката.

Целувката носи същото усещане на мозъка, както и скокът с парашут или с бънджи. Тя помага за изработването на същите невротрансмитери в мозъка, които се активират и при екстремните спортове.

Средностатистическата жена се е целувала с 29 мъже, преди да се омъжи. Мъжете, които преди да отидат на работа, целуват партньорката си за довиждане, изкарват повече пари от мъжете, които не го правят.

Най-дългата целувка в историята на киното е заснета между Джейн Уаймън и Реджис Тъми във филма „Ти си в армията”, сниман през 1941 година. Тази екранна целувка е продължила три минути и пет секунди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати