ezine.bg»Статии»Любопитно»Ванилията цери мускулни болки и е афродизиак

Ванилията цери мускулни болки и е афродизиак

Ванилията цери мускулни болки и е афродизиак

Ароматната киселина, която е основен компонент на маслото на ванилията, оказва благоприятно въздействие върху кожата. При мускулни болки и напрежение може да се използва екстракт от ванилия вместо ефирни масла.

Този екстракт подобрява и храносмилането, действа отпускащо, отнема болката, намалява възпаления и спира разпространението на инфекциите. За грижа за лицето може да се използва ванилово масло, но не повече от една капка.

Много хора , особено жените, са свикнали, че стресът може да се свали с помощта на сладко, и се тъпчат със сладкиши, когато трябва да се успокоят. Стресът е част от нашия живот и това може да доведе до ненужно покачване на килограми или хронични заболявания.

Ако жените, искащи да се избавят от последствията на стреса, използват масло за тяло с екстракт от ванилия, то няма да имат нужда от сладкиши и дори няма да им се яде сладко.

Ванилията цери мускулни болки и е афродизиак

Има дори пластири с аромат на ванилия, които се използват за отслабване – ароматът на ванилия пробужда не само радост, но и по непостижим начин предизвиква чувство на ситост.

За жените ванилията е много полезна – тя помага да се облекчи състоянието в „критичните” дни, а маслото с ванилия прави кожата мека и еластична и изчиства обривите, породени от стрес.

Екстракт от ванилия се добавя в масла, които се използват като афродизиаци – например, жасмин и сандал, тъй като ванилията се съчетава много добре с тях.

Ароматът на ванилията не само отпуска тялото, но и сваля нервното напрежение, погасява негативвните емоции, като гняв, ярост, раздразнителност и зарежда с творческа фантазия, интуиция, жизнерадост и оптимизъм.

Ако се приберете вкъщи след напрегнат ден, а за вечерта сте планирали важна среща, използвайте аромата на ванилия и всичко ще мине добре. Може да я използвате и за успокояване на непослушни или превъзбудени деца – просто капнете няколко капки ванилия в аромалампа и в помещението ще възникне спокойна и хармонична атмосфера.

Вана с добавка масло от ванилия пробужда чувствеността и може да бъде прекрасно средство да напомним на любимия за романтичната страст, която често остава на заден план след ежедневната рутина и битовите проблеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати