ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Мъжете се разхубавявали след развод

Мъжете се разхубавявали след развод

Мъжете се разхубавявали след развод

Разводът се оказва добра кауза за външния вид на мъжете. В същото време обаче раздялата може да бъде много нездравословна за нежния пол.

Проучване, направено сред 9 000 мъже и жени на над 45 годишна възраст, изследвало бивши брачни партньори в продължение на осем години. Възрастните хора се подлагали на редовни тестове, отчитащи както тяхното физическо здраве и състояние на тялото, така и какви са отношенията им със заобикалящите ги.

Учените от Института в Стокхолм заявяват, че разведените мъже отслабвали и придобивали по-добра и привлекателна фитнес форма. Раздялата обаче действала по коренно противоположен начин за дамите - разведените жени губели стройната си форма и напълнявали.

Мъжете се разхубавявали след развод

Самотните мъже, робувайки на социалните стереотипи, се чувстват по-длъжни да полагат повече време и енергия за външния си вид, за да запазят и дори увеличат своята привлекателност сред жените. Омъжените мъже не изпитвали подобни чувства. А ако случайно мислят по идентичен начин, то в повечето случаи не е обвързано с постигане на видими резултати.

Според изследователите разликата в различното отношение към тялото на двата пола след развод може да се крие в това, че женската привлекателност не задължително се изчерпва с формата и силата на тялото, а на други характеристики.

Предишни проучвания пък показват, че разведените двойки в повечето случаи са по-предразположени към риск от най-различни заболявания.

Изследване от САЩ например разкрива, че възможността разведените да страдат от хронична болест е с 20 пъти по-голяма от колкото при възрастните, които никога не са се омъжвали.

Основен извод от проучванията обаче доказват тезата, че мъжете са по-способни да компенсират отрицателното въздействие на разбитата връзка чрез тренировки и грижа за външния вид.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати