ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Жените се обличат секси, когато...са в овулация

Жените се обличат секси, когато...са в овулация

Секси

Жените в овулация обикновено си слагат или купуват по-секси дрешки, за да изпреварят конкуренцията. Това са изводите от ново изследване, проведено от учени в САЩ.

Според проучване на университета в Минесота, жените, намиращи се в период на овулация, на подсъзнателно ниво винаги избират по-секси дрехи от обикновено. Те правят това, за да изглеждат по-добре от останалите жени, пише британската медия „Science Daily“.

Страстта на жените в пика на тяхната плодовитост да избират без да се замислят предизвикателни дрешки е мотивирана от желанието да надминат и "победят" другите привлекателни жени, казва доктор Кристина Дюрант, ръководител на изследването. Ако изглеждате по-желана от колкото конкуренция, имате по-голям шанс успешно да се откроите и да бъдете по-предпочетена.

Секси мадама

По време на проучването учените помолили жените да разгледат серия от фотографии на привлекателни местни жени, след което имали възможността да подберат по свой вкус дрехи и аксесоари.

Така се оказало, че голяма част от участничките, които били в овулация по време на изследването, избрали секси модни артикули. Мотивацията за тези действия били привлекателните местни дами. Резултатът не бил същия, когато тестваните дами наблюдавали жени, които живеят далеч от тяхната територия.

С цел да привлече желаната половинка, жената има нужда да прецени нивото на привлекателност на другите жени в обкръжението им, за да определи какво още и е необходимо, за да бъде по-добра и съответно да „хване в примката“ мъжа, казва още д-р Дюрант.

Промяната в избора на покупки не е съзнателна, жените, които не са в овулация, не се държат по-този начин, доказало още проучването.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати