Влюбваме се от 6-тия поглед

Влюбваме се от 6-тия поглед

Уж бързо влюбчивите нежни половинки оказва се не се влюбват толкова лесно. Дамите се влюбват едва от шестия поглед. До тези изводи са стигнали учени от Великобритания. За целите на „любовния експеримент“ британските изследователи се въоръжили с хранометър и малко търпение.

Така според проучването през първите пет секунди жените се съсредоточават върху очите на потенциалния възлюбен – тяхната форма, цвят, преценяват дали погледа на мъжа излъчва интелигентност.

Следващи в списъка с критерии са дрехите и външния вид на обекта на желание. В продължение на десетина секунди дамите ги обхождали с поглед от глава до пети като естествено отбелязват дали е оженен или не, поглеждайки към пръстите и наличието или отсъствието на брачна халка.

Ако и там всичко е наред, нежните наблюдателки продължават с косите на мъжа – 5 секунди, а след това чистотата на ръцете и обувките – 4 секунди.

Влюбваме се от 6-тия поглед

Естествено най-много време се отделя за анализиране на поведението и характера на потенциалния партньор. Близо 15 секунди жените обръщат внимание на невербалния начин, по който комуникира представителя на противоположния пол – от значение са походката и поведенческите модели на тялото му.

Общият сбор на всички наблюдавани елементи е 45 секунди. Учените твърдят, че това е максимумът от време, след който жената вече е взела решение дали случайно срещнатият мъж е надежден и подходящ или не.

Влюбваме се от 6-тия поглед

Подобни проучвания са провеждани и сред мъже. Обобщените резултати показали, че силният пол се влюбва за доста по-кратко - 8, 2 секунди. Учените изчислили, че това е средната продължителност на мъжкия поглед, когато обектът му харесва. В противен случай той отклонява погледа си за 4.2 секунди.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати