ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Любимия цвят разкрива характера

Любимия цвят разкрива характера

Нина НордНина Норд
Джедай
2k376
Любимия цвят разкрива характера
Стилна сгъваема масичка за лаптоп
Препоръчано за теб:
Стилна сгъваема масичка за лаптоп
35.00 лв.
Виж ››

Любимият цвят на човек разкрива много за характера му. Белият цвят символизира съвършенството и чистотата. Хората, които го обичат, са честни и прецизни във всичко, но понякога са прекалено взискателни.

Те не трябва да закачат огледала срещу врати или легла. Тогава цялата енергия ще излиза през вратата, а огледалото срещу леглото ще спомогне за разрушаване на семейството.

Червеното е цветът на страстта. Той стимулира и засилва страстта. Любим е на хора, които са прекалено импулсивни и отдават огромно значение на плътската любов.

Жената, облечена в червено, винаги привлича мъжете. Този цвят се препоръчва за повишаване на телесната температура. Червено обличайте само когато искате да се заредите с повече смелост.

Любимия цвят разкрива характера

Оранжевият е цветът на оптимизма и свободата. Той помага за избавяне от страхове, депресия и лошо настроение. Хората, които обичат оранжево, са добродушни и общителни.

Те обаче са горди и независими, обичат често да оказват влияние върху околните и искат винаги да са популярни. В оранжеви помещения хората се държат по-приятелски.

Жълтият цвят помага за умствена работа и улеснява усвояването на информация. Той е полезен за неуверените и притеснените хора, внася оптимизъм и радост в живота им.

Хората, които обичат жълто, са енергични и заредени с артистизъм. Това е цветът на творческите натури. Такива хора живеят с усмивка, винаги са оригинални и освен това са искрени.

Зеленият цвят е цветът на хармонията и уравновесеността. Той предразполага към емоционални отношения и любов, успокоява нервната система и намалява възбудата.

Хората, които обичат зеления цвят, са състрадателни и сантиментални. Те са доверчиви и когато обичат, това е завинаги. Те са великодушни, добри и работоспособни. Те са обаче ревнивци и егоисти.

Светлосиният цвят охлажда и успокоява, той символизира спокойствието и мира. Любим е на хора, които се стремят към духовни постижения. Те не са егоисти, но често са безхарактерни. Те са предани и честни, обичат да философстват, но са самодоволни, неуравновесени и слаби.

Тъмносиният цвят е цветът на вдъхновението и изпълнението на желания. Хората, които предпочитат този цвят, са дружелюбни и предани, но независими.

Лилавият цвят символизира мъдрост, любов и доброта, това е цветът на лидерите. Изостря интуицията, чувствата и зрението. Балансира физическата и духовната сила. Хората, които го обичат, са с изявено чувство на собствено достойнство, падат си по мистиката и философията.

Черният цвят е мистичен и загадъчен. Символ на непознатото и тайнственото. Това е любим цвят на хора със силен характер, спокойни, с голямо достойнство. Те обаче не винаги са уверени в себе си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest