Смъртта е само една дума

Отвъдното

Много хора се боят от мисълта за смъртта, вярвайки, че това е краят на тяхното съществуване. Но ако има доказателства, че хората умират само физически и продължават да живеят духовно. Тази статия ще внесе яснота относно възможността да съществува живот след смъртта и ще сгрее душите ви.

Има ли живот след смъртта и ако да, как можем да бъдем сигурни в това? Ако мислите, че роднините и приятелите, които сте загубили в течение на годините са си отишли завинаги, ще видите, че всъщност има голяма вероятност те да са тук и да присъстват в живота ви. Ето някои истории на очевидци.

Вуйчо ми беше сериозно ранен и идваше в съзнание и изпадаше отново в безсъзнание в продължение на шест месеца, през които беше в болница. Майка ми реши, че трябва да отидем да го видим. Тя искаше да види брат си поне веднъж преди той да умре, ако смъртта му беше неизбежна.

Въпреки, че думите му дойдоха много бавно и едва доловимо, той й прошепна "Ал, видях мама и тя ме прегърна, беше прекрасно." Баба ми беше починала преди четиридесет години и майка ми беше изумена, когато вуйчо ми каза това. И все пак, нещо в очите му й подсказваше, че това е истина.

Лекарите са се трудили много, за да успеят да накарат сърцето му да проработи отново и затова преживяването, което е имал е било невероятно. Той се е озовал изведнъж в скута на баба ми, която го е милвала по косата и го е уверявала, че всичко е наред.

Един близък приятел – Франк, претърпял сърдечен удар по време на престоя си в Ню Йорк, докато е на почивка със семейството си. За четири и половина минути сърцето му е спряло да бие......

Месеци след неговото възстановяване, аз го срещнах в един супермаркет и се спрях да говоря с него. Попитах го дали е имал някакво преживяване докато сърцето му е било спряло и са се опитвали да ги съживят. Той ми обясни, че по време на тези четири и половина минути, докато лекарите са се опитвали да го съживят, неговия дух се е намирал в единия от ъглите на стаята и е наблюдавал какво се случва.

Той видял съпругата си и сина си в другия ъгъл на стаята – те били изключително разтревожени и уплашени. Въпреки, че бил много натъжен заради състоянието на жена си и сина си, той преживял ужасни вътрешни конфликти, защото голяма част от него наистина не искала той да се върне. Чувствата на мир и любов, които го обзели били толкова обгръщащи, че искал да си остане там, където е.

Може би тези преживявания са тук, за да ни напомнят, че сме на земята за кратко време и че трябва да ценим всеки миг, да обичаме безусловно и да очакваме нашето завръщане у дома.

Виж повече

Рейтинг

5 10
4 4
3 4
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (51)

Изпрати
иванка
иванка
16.03.2012 15:22
Моят син почина в катастрофа,много млад,преди да създаде семейство.Поисках да ми даде знак,че съществува,защото вярвам в това и го получих по много странен начин.Когато съм в затруднено положение търся помощта му и я получавам.Вярвам,че ми помага да преодолея загубата му по-леко,защото за една майка тази загуба е неизмерима и аз мога да кажа,че той успява,за което съм му благодарна,защото в противен случай си мисля,че една майка може само да полудее ако повярва,че завинаги го е изгубила!
1
0
sneja
sneja
09.03.2012 15:30
днес 8 март почина моят съсед Димитър Николов Той беше много добър не само като съседно икато родител Отгледа и изучи двете си щерки и никой ама съвсем никой не разбра как с каква твърдост беше надарен този човек как нито веднъж не се огъна а е бил от много бедно селско семейство и е успял да се изучи и даде същото възпитание на децатаси МИР НА ПРАХА МУ.АМИН.
0
0
Емка
Емка
02.02.2012 16:46
Баща ми почина внезапно на 30.01.2012г.Шокът за мен беше голям защотото предният ден говори с мен по телефона,а вечерта е говорил с брат ми колко е добре и как всичко при него е наред.Няколко часа по-късно е починал в съня си.Денят в който го погребахме бе изключително студен и след погребението се случи нещо странно.Бяхме останали само двамата с брат ми до гроба,а наоколо всичко беше покрито със сняг и лед.Изведнъж от изневиделица се появи едно малко и много красиво птиченце.То кацна върху гроба без да се страхува от нас и започна да се разхожда по целия гроб.Поглеждаше ни от време на време,клъвваше си по нещо и подскачаше сякаш винаги е било там.Баща ми беше много добър певец приживе,и пееше до последния си час.Сякаш духът му се бе вселил в тази малка пойна птичка.Много ми липсва.Дано е на по-добро място и ни закриля.
1
0
Ивайло
Ивайло
16.01.2012 19:11
Маминка,единствената на света,която беше до мен 45 години,почина от масивен мозъчен кръвоизлив,на 8.12.2011. Не можах дори да и кажа колко я обичам! А сега много много много ми липсва защото съм сам!!!скръбта и болката са неописуеми! Плача всяка нощ пред портрета и! Никой никога няма да я замени! А и аз не искам! Тя беше най-добрата майка на света! Не мога да приема,че вече я няма до мен!!! Искам само да дойде в съня ми и да и кажа, че много много много я обичам!!!!!!!!!!!!
0
0
Terran
Terran
10.01.2012 02:04
Май ще спра да го посещавам тоя сайт.
0
0
Райна
Райна
13.12.2011 10:42
Майка ми почина преди 6 години ,беше болна от рак и беше 6 месеца на легло,ракът беше засегнал и мозъка и тя не осъзнаваше какво и се случва.Аз вярвам в другия свят и съм чела книги за този друг свят . За души, които са доста объркани след смъртта и не осъзнават какво им се случва ,там има нещо като санаториум.Аз видях майка ми на такова място няколко месеца след смъртта и това което ми каза беше -"Най-после дойде да ме видиш"
0
0