ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Цветотерапия против стрес

Цветотерапия против стрес

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1510
Цветотерапия против стрес

Цветовете влияят на начина, по който се чувстваме. Те могат да определят нашите настроения – позитивни или негативни. Сигурно ви се е случвало, да се чувствате некомфортно в определен цвят дрехи. Или пък да ви е било странно изнервено и неудобно в стая, декорирана в определени дразнещи за вас цветове.

В същото време всеки има своите фаворити сред цветовете, които го успокояват и вдъхват увереност и спокойствие. Рядко се замисляме, но цветовите нюанси влияят на много фино личностно ниво. Текстът съдържа информация как да се освободите от стреса и да създадете благоприятни за вас атмосфера и настроения с помощта на цветовете.

Заобиколете себе си с розов интериор. Нежно розовите нюанси винаги се асоциират със спокойствието и уравновесеността. Можете да декорирате стаите си с нови розови десени – било то стени, покривки, възглавнички или просто сувенири или други дребни и по-мащабни предмети. Подходящо е банята и спалното помещение да са най-наситени с розово. Носете вкъщи розови удобни дрехи или аксесоари, които ще балансират енергията ви и ще създадат вътрешен мир.

Добавете жълтото към живота си, ако се чувствате тъжни. То е прекрасен цвят, който повдига духа и премахва депресията.

Светло синьото също е от гамата на успокояващите цветове. Счита се за един от цветовете, които успешно се преборват с безсънието. Ето защо той е друг много подходящ нюанс за декорация на спалнята.

Цветотерапия против стрес

Сините пижами също се препоръчват за дълбок и спокоен сън.

Добавете зелен акцент в гардероба си, подбирайте дрехи, които да ви изпълват с живот. Зеленото има облекчаващо действие. Осигурява хармония и премахва безпокойството. Също така е подходящо да освежите и дома си, като го аранжирате с няколко саксии с цветя.

Ако никой от изброените цветове не ви е любим, то тогава опитайте цветотерапия с лилави нюанси. Виолетовото е цветът на мъдростта, мира и силата. Носете лилави дрехи за вътрешен баланс или декорирайте дома си с лилаво.

Не забравяйте за бялото. Благодарение на него дома, личността и емоциите ви ще бъдат чисти и добронамерени. Освен това в архитектурно отношение бялото винаги създава усещане за пространство. Носенето на бяло помага да изчистите ума и да усъвършенствате духа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest