ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Любопитни факти за образованието

Любопитни факти за образованието

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k192493
Любопитни факти за образованието

Най-старият от действащите университети не е Сорбоната, нито Кеймбридж. Това е мюсюлманският университет Карауин, основан през 859 година в мароканския град Фес.

Най-възрастният доктор на науките е Елизабет Ейчълбаум от САЩ, която получила званието си на деветдесетгодишна възраст.

Рекорд за най-дълго получаване на образование държи англичанинът Робърт Кронин. Той започнал да учи биология в Принстънския университет през 1948 година и завършил през 2000-ната година, като посветил на обучението си петдесет и две години. Кронин завършил на седемдесет и две години.

Най-голямо прекъсване преди първата среща на класа направили бившите ученици от училището на Бланш Милър в западна Вирджиния, САЩ.

Любопитни факти за образованието

Те се срещнали седемдесет години след завършването и на срещата присъствали само половината съученици, другите не успели да доживеят до този момент.

Най-скъпият учебен курс се провежда в Международната школа за млади дами и джентълмени на името на Айвлоу Спенсър във Великобритания.

Месечният курс струва около осемдесет хиляди лири стерлинги. Студентите живеят в най-добрите лондонски хотели, посещават опера и балет и ходят на уроци по етикет.

Най-големият професорски хонорар в историята е платен на д-р Роулънд Дант от Чикаго за двудневен курс по хипнотерапия. Хонорарът възлязъл на три милиона и осемдесет хиляди долара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати