ezine.bg»Статии»Любопитно»Работещо Момиче»Съвети за фрийлансъри

Съвети за фрийлансъри

Фрийлансъри

Когато човек е фрийлансър – т.е. работи вкъщи, това е колкото добре, толкова и зле. Добре е, че не трябва да отивате на работа в определен час и можете да свършите нещо и от домакинската работа.

Лошото е, че има прекалено много неща, които ви отвличат от работата и я отлагате за после. Така получавате ужасното усещане, че тичате в затворен кръг.

За да организирате правилно времето си, използвайте някои трикове. Така ще можете да отделите време и за работата си, и за семейството си.

В неделя вечер отделете половин час, за да запишете в органайзъра си всичко важно, което трябва да свършите през следващата седмица.

Напишете не само нещата, свързани с работата, а и тези, които са свързани с дом и семейство. Ако успеете да планирате и своето меню за една седмица напред, ще подходите организирано към живота си.

Опитвайте се да ставате преди всички – поне половин час. Така можете да откраднете малко време за себе си и да посрещнете деня по-подготвени.

Правете списък със задачи всеки ден. Разделете листа на две и в едната част напишете задачите, свързани с работата, в другата част запишете всичко, което трябва да се свърши в къщата и което се отнася до семейството ви.

Работа с компютър

Едва ли ще можете да изпълните всичко от списъка, но така ще можете да изберете правилните приоритети.

Разпределяйте правилно своето време. Трябва да разберете в кой период от деня сте най-продуктивни и да го използвате за работа, а останалото време може да посветите на домашните си задължения.

По-леките задачи, свързани с работата и кариера, можете да осъществявате и когато семейството е вкъщи, но всеки е зает с нещо свое.

Използвайте правилно времето. Научете се да правите почивки. Ако задачата е прекалено сложна за изпълнение, разбийте я на определени отрязъци във времето.

Отделете време за работата си. Ако работите вкъщи, концентрирайте се върху работата си и не я прекъсвайте с домакински задължения.

Не се поддавайте на изкушението да погледате тв шоу или филм. Но можете да пуснете пералнята или съдомиялната, преди да седнете на компютъра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати