Жените избирали професия според хормоните си

Жените избирали професия според хормоните си

Все повече проучвания доказват, че всъщност съществените избори в живота ни съвсем не са рационално обосновани. Биологията и съставките в тялото често предопределят пътя и съдбата ни.

В тази връзка екип учени наскоро стигна до интерес извод. След мащабни изследвания те доказаха, че половите хормони имат огромно значение при избора на професия при жените.

Психолозите анализирали състава на половите хормони и сексуалните предпочитания на дамите. След което разгледали в каква сфера се развиват обектите на изследването – наука, технологии и инженерство, математика, социални дейности и услуги и др. Так се оказало, че жените, с наличие на повече от често срещаното количество мъжки хормони в организма си, избират да се реализират в по-технични и по-лидерски професии. Обикновено те стават инжинери, лекари и пр. В същото време дамите с нормален хормонален баланс търсят изява в сферата на контактите и социалните дейности.

Жените избирали професия според хормоните си

Учени от Австралия пък достигат до друг интересен извод – високите хора печелели повече, в сравнение с по-ниските си колеги. Тайната на успеха била ръст над 180 см. Отново на подсъзнателни нива мнозинството от нас възприемат високите хора като по-надеждни, по-умни и способни. Друга подробност е, че според психолозите високите са лидери по рождение. Уменията и себеоценката на тези хора започва да се формира още от ранна детска възраст, когато околните изпитват респект и страх от сантиметрите им. И в миналото на по-едрите се е гласувало по-голямо доверие, особено що се отнася до физическата защита на рода и селището.

Каквато и външност и биологична предопределеност да имате, трябва да сте наясно, че успехът се постига благодарение на няколко утвърдени качества, сред които – концентрация, постоянство и контрол.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати