Как да премахнем стреса

Как да премахнем стреса

В днешно време опасността човек да изгуби нормалното си психическо равновесие е доста голяма. Още повече, ако работата е свързана с информационно претоварване.

Лесно можете да излезете като победител от битката със стреса, ако приложите някои хитринки. Започнете с това, че спрете за миг и осмислите това, което се случва.

Помислете си какво бихте искали да промените в живота си и как най-лесно да го постигнете. Подредете мислите си, изхвърлете ненужните и направете почистване на негативните спомени.

Купете си това, което винаги сте искали, дори това да е някаква скъпа дреболийка, която ще повдига настроението ви. Принтирайте най-хубавата си снимка, на която се усмихвате, и я сложете в рамка.

Как да премахнем стреса

Около вас трябва да има само приятни неща. Без угризения на съвестта изхвърлете стария изсъхнал букет, който ви е подарил някой обожател, тъй като не е необходимо да пазите един куп ненужни вещи заради стари спомени.

Поглезете се малко и добре си починете. Хапнете от любимата си храна, потопете се в ароматна вана, пуснете хубава музика. Създайте атмосфера на уют, който ще ви отдалечи от външния свят.

Променете начина си на хранене. Хранете се четири-пет пъти дневно на малки порции. Малките количества храна, съдържаща въглехидрати, ще повиши изработката на серотонин – хормона на щастието.

Не забравяйте физическите упражнения и ако във фитнеса ви е скучно, започнете да ходите на танци или на плуване. Станете за малко работохолик, това ще ви отвлече от натрапчивите мрачни мисли.

Колкото и да ви е трудно, научете се да забравяте и да прощавате – така ще се предпазите от раздразнителност и отмъстителни чувства, които разрушават преди всичко самите вас.

Приемайте живота по-опростено. Опитайте се да живеете днес и сега, концентрирайте се върху това, което правите в този момент и резултатът ще ви изненада.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати