Предпазване от преждевременно състаряване

Предпазване от преждевременно състаряване

Има хора, които изглеждат значително по-млади от годините си. Други, точно обратното. Каква е тайната на младостта и как да се предпазим от преждевременно състаряване?

Всички сме чували израза „Здрав дух в здраво тяло“. Всъщност, истината е, че да останем по-дълго млади и да се чувстваме добре, е необходимо да съчетаем един здравословен начин на живот с позитивна емоционална нагласа. Причините, поради които човек може да изглежда по-стар отколкото е, всъщност са много, но добрата новина е, че всички те могат да бъдат успешно преодолени.

Обърнете внимание на здравословното си състояние и се грижете добре за здравето си. Заемете се с някакъв вид спорт или друго хоби, което може да поддържа тялото ви във форма. Ако не ви допада идеята да тичате из града по анцуг рано сутринта, то тогава може би ви харесва да се грижите за домашната си градина. Важното е да се движите повече, защото това подобрява метаболизма, което пък от своя страна означава, че процесите във вашия организъм ще протичат нормално.

Обърнете внимание на емоционалната си нагласа. Хората, които постоянно се оплакват от живота си, но не предприемат нищо за да го подобрят, всъщност се въртят в омагьосан кръг и никога не успяват да постигнат мечтите си. А когато човек се чувства нещастен, това веднага си проличава и във външният му вид. Създайте си нагласа, че подобряването на вашия социален или материален статус е единствено във ваши ръце и разбира се, предприемете необходимите действия.

Грижете се за външния си вид. Не е нужно във всеки един момент да изглеждате като извадени от модно списание, просто поддържайте приятен и спретнат външен вид. Ако не харесвате нещо във тялото си, не се депресирайте, а потърсете начини да го коригирате. Живейте интензивно и пълноценно, като се стараете да извлечете най-доброто от живота. Това е сигурен начин да запазите по-дълго младостта.

Рейтинг

3.5
Общо 6 гласували
5 1
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Валерия
Валерия
15.08.2013 10:45
Всичко е до гени.
0
3