ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Признаци за влюбване

Признаци за влюбване

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1499
Признаци за влюбване

Любовта е най-хубавото чувство, което човек може да изпитва. Тя има изключително позитивно въздействие върху целия ни организъм и нищо чудно, че съществуват изрази от рода на „окрилен от любовта“. Всяка любов започва с влюбване, което е не по-малко вълнуващо изживяване.

Да познаете дали започвате да се влюбвате в някого, не е трудно. Преди всичко въпросната личност е постоянно в мислите ви. Каквото и да правите, с когото и да говорите, мислите ви отново и отново се връщат към нея. Тези мисли могат да бъдат най-различни, например от това, само да си припомняте как изглежда, до това, какво ли прави в момента, а също и да водите въображаем разговор с въпросния човек.

Ако сте влюбени в някого, тогава в негово присъствие се чувствате леко изнервени и настроението ви е приповдигнато. Емоциите са толкова силни, че трудно могат да бъдат прикрити. Погледът ви сам отива в посока на желания обект или пък точно обратното, стараете се да не го гледате, защото се притеснявате, че това ще изложи чувствата ви на показ. Разтуптяното ви сърце при срещата, също е един сигурен признак на влюбване.

Ако сте влюбени в някого, вие не спирате да го обсъждате с приятелите си. Каквато и тема да се подхване, обикновено влюбеният човек успява по един или друг начин успешно да я насочи към обекта на своите чувства. Интересът към всичко, свързано с дадения човек е просто нестихващ и на вас ви се иска да узнаете всички подробности, дори и по отношение на съвсем дребни неща.

Тъй като мислите ви са постоянно заети с обекта на желанието ви, това рефлектира върху останалите ви дейности. Влюбеният човек е разсеян, замечтан и това прави впечатление на околните. Затова често чуваме нашите близки да питат „Да не би да си влюбен? “, когато забравим нещо или просто сме отвлекли вниманието си за момент.

Разбира се, влюбването е една много приятна емоция и за това не се плашете, ако я изпитвате. Просто трябва да положите малко усилия, за да не ви покори до степен, в която да пречи на останалите ви ангажименти. Най-добрия начин за това е да спечелите сърцето на човека, в когото сте влюбени, за да изживеете пълноценно емоцията си и да навлезете в следващата фаза - любовта, която е дори още по-вдъхновяваща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
44
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
анонимчетУ
анонимчетУ
10.11.2012 18:14
всичко е вярно!!! даже МНОГО вярно! разбира се и аз съм "влюбена-загубена" тъй да се каже и написаното е вярно! :D
2
0