ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Какви цветя се подаряват на осми март

Какви цветя се подаряват на осми март

Какви цветя се подаряват на осми март

Не е ясно кога точно е започнала традицията мъжете да подаряват цветя на жените за празници. Цветята, подарени на жена, са израз на любов и нежност.

Въпреки това всяко цвете има своето значение. Смята се, че най-подходящ за осмомартенския празник е букетът от рози, тъй като той символизира любов и страст.

За тази цел са подходящи червените рози. Белите рози са знак, че мъжът иска да има дълги отношения с избраницата си. Розовите рози са за майки, сестри и дъщери, тъй като розовата роза е символ на семейното щастие. Жълтите рози са символ на мимолетния флирт.

Често мъжете подаряват на осми март лалета, което е много подходящо, тъй като тези цветя символизират възхищението от жената и радост от срещата с нея.

Белите лалета са знак за желание за сериозна връзка. Розовите са символ на неизречена обич. Жълтите са знак за желание да прекарвате много време заедно.

Ако мъжът подари на дамата си фрезии, това означава, че той иска всичко на момента и живее за днешния ден, това е мъж, с който жената може да се чувства богиня, но не за дълго.

Хризантемата е подходяща да се подарява на бивша любов, тъй като тя символизира нежните спомени и силната любов, която може да се възроди отново.

Червеният карамфил означава страст, розовият – че мъжът е влюбен, белият – че ще бъде верен на любимата си винаги.

Герберът е израз на дълбока симпатия и на покана за флирт. Герберът е универсален подарък за колежки, защото може ад послужи като комплимент.

Цветя за Деня на жената

Гладиолите символизират искреност на чувствата. Мъжът, който е купил гладиоли на любимата си, е смела и силна личност, която не допуска компромиси.

Бялата кала е символ на преклонение пред женската красота. Оранжевата лилия е знак, че мъжът с удоволствие би станал ваш спътник в живота.

Бялата лилия символизира щастие от възможността мъжът да бъде до вас.

Орхидеята е символ на изисканата любов. Тя се подарява само на любимата жена като цвете за осми март.

Подготвили сме ви и някои пожелания за осми март.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати