Как да преодолеем нещастната любов

Как да преодолеем нещастната любов

На всеки човек се е случвало да се сблъска с разочарованието от нещастната любов. Дали тя е била несподелена или е завършила по болезнен начин винаги ни наранява и кара да се чувстваме зле. След раздяла човек може да остане много наранен и да се затвори в себе си.

Няма единна формула, която можете да спазвате за да избегнете болката от любовната мъка. Най-важното, което трябва да знаете е да не позволявате на тъгата да започне да контролира вашето ежедневие.

Не бъркайте в стари рани и не търсете обектът на любовната мъка. Приемете, че той няма да бъде част от живота ви и свикнете с този факт. Колкото по-рано го осъзнаете, толкова по-малко ще страдате. Наистина е много трудно в началото, но времето лекува всяка една рана. Изтъркано, но безспорен факт.

Не се устремявайте към трескави дейности, само и само да забравите. Вършете нормално обикновените си задължения, срещайте се с приятели. Приятелите могат да бъдат ценна подкрепа в такъв момент. Споделете с някой близък какво чувствате, излейте мъката си.

Направете някоя промяна. Сменете прическата, почувствайте се различно. Излезте по магазините, купете си нещо ново. Покупките винаги радват. Върнете се към занимания, които сте позабравили, срещайте се с хора. Отчуждението и затварянето не са добри съветници.

Не се впускайте бързо в нова авантюра в желанието си да забравите. Можете да останете още по-наранени, а това не ви трябва. Останете известно време без никой до себе си, първо възвърнете вътрешната си хармония. Не губете вярата си в любовта, защото тя е най-прекрасното чувство на света. Когато най-малко очаквате ще я срещнете и тя ще ви завладее напълно. Не се отричайте от това чувство, просто временно се отдръпнете и излекувайте своите рани.

Правете нещата, които ви радват. Лека полека усмивката ще се върне на лицето ви. Гледайте забавни филми, слушайте разведряваща музика. В никакъв случай не се впускайте в гледане на тъжни филми, които ще ви карат да плачете още повече.

Изживявайте тъгата с мисълта, че винаги след това идва щастливото време. Все пак живота е поредица от различни емоции и човек трябва да изживее всяка една тръпка и болка, която съдбата му праща.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
владо
владо
11.07.2015 22:15
Ще послушам съвета.Благодаря.
1
0
Бибо
Бибо
01.04.2014 06:34
Mачкам цици, сменям крушки, прая ремонти, слагам огради, заварки, канализация ел и вик и мадами от всякакъв тип. Без пари. Със цици. Без предрасъдаци. С бутилка вино
0
0
no name
no name
03.11.2013 01:51
Ох,благодаря все пак!
0
0
Маринкаа
Маринкаа
18.07.2013 13:14
Ех, де да беше толкова лесно ;(
1
0