Талисмани, които помагат за забременяване

Талисмани, които помагат за забременяване

Жените в Древна Гърция вярвали, че всемогъщата жена на Зевс, богинята Хера, покровителка на семейството и майчинството, е разпръснала по земята камъни, на които заповядала да защитават и предпазват жените, по време на бременост и раждане, както и да помагат за забременяване.

До напредъка на медицината и появата на ултразвука, процесите, протичащи в тялото на жената са били загадка. Тогава е възникнало поверието, че те могат да бъдат повлияни от магията на камъните и минералите.

Има поверие, че ако носиш пръстен с рубин на кутрето, това помага за зачеването, а обици или медальон от рубин са гаранция, че детето ще се роди здраво и силно.

За зачеването е добър и аметистът. Смята се е, че бездетно семейство ако иска деца, трябва да пие от аметистова чаша. В дома на бездетната жена трябва да има статуетки от аметист, тя трябва да го носи близо до тялото си, за което е подходящо аметистовото колие.

Талисмани, които помагат за забременяване

Кехлибарът с млечен цвят подпомага забременяването и запазването на плода. За да зачене, жената трябва да носи кехлибар с млечен цвят на лявата си китка във вид на гривна в продължение на един месец. Когато бебето се роди, за да продължи кехлибарът да го пази, се слага гердан с мъниста на люлката, той ще предпази детето от негативни влияние на чужди хора.

Коралът също е определен за благоприятстващ забременяването – той гарантира многодетност и благополучие. Препоръчва се носенето на гердан от корал, който да е почти по врата на жената, която мечтае да зачене.

Коралови клонки с форма на човешки фигури се слагат и в креватчето на бебето, за да го пазят от лоши очи.

Когато имат проблем със забременяването, жените могат да носят гердан с мъниста от тюркоаз. Той влияе благоприятно върху зачеването и предпазва от загуба на плода.

Яспис, особено ако е в зелено, влияе добре на женската полова система и подпомага забременяването. Ясписът спомага за по-лесно раждане и предотвратява кръвоизливи.

Всичко това обаче се отнася само за истинските, натурални минерали. Изкуствените им заменители нямат способността да влияят положително върху жената, която иска да стане майка.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати