ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Езикът на мъжкото тяло

Езикът на мъжкото тяло

Езикът на мъжкото тяло

Всяка жена си задава въпроси, щом погледа й се спре на някой мъж. Тя започва да се пита „Дали изглеждам добре? Дали той ме харесва? Какво ли си мисли за мен? ”

Но мъжете отдавна са се научили да скриват преживяванията си зад маската на горда независимост, така те крият дълбоките си и искрени чувства в лабиринта на душата си.

Мъжкото тяло може да издаде скритото. Мъжете използват малко повече от десет жеста при разговор с жена. Жените са превърнали своите жестове в изкуство, което привлича интереса на мъжете.

За да намерят жените отговор на мъчещите ги въпроси, трябва да се вгледат в езика на тялото на своя събеседник. Невербалната мъжка реч ще разкрие скритите мисли.

Езикът на мъжкото тяло

Ако при разговор мъжът ви гледа в очите и мести погледа си към устните ви, той е отворен за приятелски разговор и е готов да ви изслуша.

Тактилните сигнали: ръкостискане с отворена нагоре длан – казва, че той е готов за контакт. Ако хваща ръката ви с двете си ръце, се радва на познанството и е готов да ви се довери.

Вгледайте се за затворени пози : крие дланите си, прибира ръце в джобовете, кръстосва крака или ги крие под стола – тези жестове говорят, че не сте привлекли интереса му.

Жестовете могат да ви подскажат и дали думите на мъжа са истина. Следете за жестове, свързани с приближаване на ръцете към лицето. Те носят най-много информация, не са съзнателни и ще ви подскажат контекста на думите.

Лъжата предизвиква тръпки в мускулните тъкани на лицето и врата, това е реакция на определени химични маркери, които се отделят при лъжа. Ако мъжът започне енергично да търка клепачите си, дърпа носа си, разхлабва вратовръзката си или си разтрива врата, търка бузите си – не се доверявайте на думите му, казани в този момент.

Тези действия са предизвикани от несъответствието на казаното с мислите. Защитата на устата с ръка е демонстрация на прикриване на лъжата. Някои дори се опитват да прикрият този жест с покашляне. Ако мъжът слуша с ръка на устата – значи не ви се доверява. Движенията на цялото тяло могат да издадат лъжите.

Тези движения са преувеличени или подтиснати. Когато мъжът говори истината, тялото му изпраща еднозначни сигнали и тогава то се движи и стои право, без особени изкривявания. Може да се прокара права линия от главата до стъпалата.

Кагато между казаното и помисленото няма съответствие, тялото започва да праща двойни сигнали, и линията, повтаряща контура му се изкривява. Това се изразява в суетливи движения, когато се опитва да ви внуши нещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати