ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Защо мъжете крият чуствата си

Защо мъжете крият чуствата си

Защо мъжете крият чуствата си

Жените безспорно са сложни създания. Оказва се обаче, че и мъжете са същества, които не са лесни за разгадаване. Те много често крият своите истински чувства и много трудно ги показват наяве. Но защо това е така?

Още от малки всеки от нас е слушал какъв трябва да бъде истинският мъж. Понякога за да отговори на наложените стереотипи, мъжът слага маска и упорито се крие зад нея. От своя страна жените много често се влюбват в тези маски и накрая остават с излъгани надежди.

Мъжете израстват с мисълта, че показването на чувства и оцеляването са две съвсем различни понятия, които са взаимно изключващи се. Жените са най-потърпевши от тази мъжка нагласа. Първоначално избраникът може да изглежда твърд като скала и това е секси и интригуващо. Това привидно усещане за стабилност е привлекателно за жената на инстиктивно ниво.

Много скоро може да се окаже, че всъщност мъжът е скован от комплекси и различни скрупули, а изричането на „обичам те” е свързано с неимоверни усилия и се случва твърде рядко. Това е свързано с фактът, че мъжът е приел тази роля и всяко едно показване на чувства ще го направи слаб и дори непривлекателен. Много често това е мъжкото разбиране. Така той заема един модел на поведение, с който се застрахова.

Все пак трябва да признаем, че мъж, който не показва чувствата си е по-привлекателен за женската част. Да, но това е така до един определен момент. Нито една жена не желае да живее цял живот с емоционален инвалид. Жените искат нежност, внимание, обгрижване и разбира се много любовни емоции. Когато мъжът ви обича истински, с времето той ще се отпусне пред вас и може да се окаже, че си имате един истински романтик.

Внимавайте дами, защото мъжкото его е много чувствително. То може да се сравни с вървенето на въже над пропаст. Това е така, защото мъжете са застрашени от провал всеки един ден. Те живеят с чувството, че са на косъм от евентуална загуба. Обществото налага висок стандарт на съвременния мъж и това е една от причините той да прикрива своите истински чувства.

Когато мъжът се прибира вкъщи след дълга работа, той има нужда от лекуване на нараненото му през деня его. Много често обаче той получава обратното. Дами, не обвинявайте мъжът си за всичко случващо се, не се оплаквайте от малкото средства. Това допълнително наранява неговото его и по този начин никога няма да откриете истинските му чувства.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
03.08.2013 23:23
Защото никой не проявява разбиране!
0
0
анонимчетУ
анонимчетУ
10.11.2012 18:17
бравоу ба!
0
0
5_4
5_4
12.04.2012 14:29
бравус, бе :)
0
0