Езикът на цветята

Езикът на цветята

Всяко цвете има свое собствено значение. Също така броят на цветята също говори много. Едно цвете означава – ти си всичко за мен!

Букет от три цвята – ще отида на края на света с теб! Пет цветя – обичам те! Седем цветя се подаряват като знак на най-дълбоки чувства.

Девет цветя – искрени дружески чувства. Единадесет цветя – има какво да се желае, но като цяло значиш много за мен! Тринадесет цвята – не те обичам вече!

Цветът също има значение – така например белият символизира невинност и чистота, жълтият – желание за сближаване, розовият – влюбване, червеният – страстна любов, лилавият – доверие.

Маргаритките означават: „не ме карай да чакам! ”. Лилията – „не мога без теб! ” Зюмбюлът означава че човекът по цял ден мисли за вас. Тъй като зюмбюлът е цветето на Аполон, е допустимо то да бъде подарявано на мъже. Жълтият зюмбюл символизира ревност.

Гладиолата означава, че кавалерът се надява да може да е винаги близо до тази, която обича. Перуниката е символ на завръщането, тя се подарява при раздяла като обещание за скорошна среща.

Розовата камелия е символ на силно влечение. Бялата камелия символизира платонична любов, а червената камелия – изпепеляваща страст.

Момината сълза е символ на свежест, връщане на щастието и желание за прекарване на цялото време само с тази, на която се подаряват.

Букет от нарциси е символ на желание за взаимна страстна любов. Незабравките са символ на желанието на кавалера винаги да останете заедно. Букетът от невен е израз на дълбока ревност.

Орхидеите символизират чистата любов и покорност пред изтънчената красота на дамата. Божурът е символ на предстоящия съвместен живот.

При розите символиката е различна взависимост от цвета и бодлите. Роза без бодли символизира любов от пръв поглед. Бялата роза е символ на преклонение, жълтата – на ревност, червената – на любов, розовата – на желание за щастие, китайската роза – желание за покорност. Неразцъфналата роза е символ на чистота и невинност.

Теменужките са символ на желание за риск и кратки удоволствия. Ако ви подарят хризантеми, това означава, че човекът ви харесва, но само като приятел.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати