Връзка с колега

Връзка с колега

Доста често се случва да завъртим любов с колега. Дали заради това, че започва да става все по-често или защото е необходимо да се вземат такива мерки, в повечето фирми не толерират подобни любовни отношения между двама колеги. И ако се разбере подобно нещо, се вземат мерки.

Какво можем да направим, ако се стигне до там? Трудно е да вземем решението – да се доверим и да започнем връзка или да се оттеглим и да забравим това, което ни се върти в стомаха и сърцето.

Каква е причината да се влюбваме в колега? Обяснението е много просто. На работа прекарвате много повече време, отколкото с приятели или близки хора.

С тези хора на работното място имате еднакви цели и мечти и до някъде вероятно и еднакви приоритети. Това вече ви дава една близост с тези хора.

Не е чудно и това, че често се сприятеляваме с колегите си – освен еднаквите интереси и многото време, което приказвате с тях, съвсем логично вие започвате да опознавате тези хора, да научавате повече за тях самите, за техните притеснения и страхове, надежди и пречки, които са преминали.

Ако има и такъв човек, който визуално да ни привлича и прибавяйки всички тези други фактори, е съвсем в реда на нещата да се влюбите в него. Друг е въпросът дали трябва да „освободим” чувствата си или е по-добре да ги оставим скрити вътре в нас.

Връзка с колега

Това е по-скоро личен избор. Ако и двамата не сте обвързани, няма нищо лошо да му покажеш интерес и ако и той изпитва нещо – нещата може и да се получат.

Връзката с колега не е лесна – започват приказки от останалите колеги, а понякога когато имате някакви различия с любимия, е трудно да ги изразите, за да не го засегнете.

Въпреки, че когато има чувства, с главата трудно се разсъждава, трябва да помислите дали това решение няма да повлияе много на кариерата ви – тук вече изборът е личен. Казват, че там където работим, трябва да работим и да не „въртим” любов, така да се каже.

Но ако все пак сте го решили, направете разкриването на чувствата си по деликатен начин и преди това задължително разберете дали избраникът на вашите чувства все пак не е обвързан.

Рейтинг

5 2
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати