ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Как да тушираме телесната миризма

Как да тушираме телесната миризма

Как да тушираме телесната миризма

Лятото е най-хубавият сезон – време за плаж, за почивка, за забавление. Всички го чакат с нетърпение. Нищо не може да ни промени плановете или настроението, освен може би едно – телесната миризма.

Няма човек, който да не се поти, особено на летните жеги. При някои хора потенето е леко и незабележимо, при други е доста обилно. Миризмата, която идва вследствие на отделянето на потта, е доста неприятна.

Всъщност, тя е неприятна при всички хора, никога не мирише на цветя или пък на нещо приятно и свежо, особено ако не се вземат подходящите мерки. Но има случаи, в които тази миризма е много силна и отблъскваща.

Причините за лошата миризма, която отделя тялото, могат да бъдат пикантните храни – ако ги употребявате редовно. Друго, което трябва да се ограничи, е алкохолът. Кафето, което е любима напитка на повечето хора, допринася за по-обилното потене.

За да се справите с неприятната телесна миризма, трябва да спазвате отлична лична хигиена. Не може да си спестявате ежедневните душове, особено през летните месеци.

Как да тушираме телесната миризма

И нещо друго – ако имате проблем с потенето и миризмата на потта, не се заблуждавайте, че „окъпването” в парфюм или дезодорант ще помогнат и ще приключат въпроса.

По този начин единственото, което може да се случи, е да се смесят двете миризми и уханието да стане два пъти по-неприятно. За да предотвратите лошата миризма на тялото си, има няколко малки правила, които е добре да спазвате. За да се получи нещо определено, ще бъде необходимо да промените част от навиците си.

За организма е много важно приемането на повече течности и особено на водата. Наблегнете на консумацията на плодове (ябълки, круши, дини, банани, ананас) и зеленчуци (моркови, домати, краставици, зеле, репички). Странен, но пък много ефикасен е подходът със сок от репички – освен за пиене, можете да намажете зоните, където миризмата е най-осезаема.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Galina
Galina
03.02.2014 11:03
Все още доста млади хора при това с претенции трябва да прочетат тази статия.
7
0
Nikolova Galina
Nikolova Galina
20.10.2013 19:25
За щастие - потта е водноразтворима...
4
1