Смяна на работното място

Смяна на работното място

Понякога се случва късметът да се усмихне – и както си работите на вашата работа, да ви се обадят от нова, такава за която сте кандидатствал, но не сте вярвал, че ще изберат вас, а ето вече ви звънят за интервю.

Мислите си – това е просто интервю, не се знае дали ще вземат мен, все пак и самата покана е супер. Не сте много наясно как да постъпите, но това е мечтаната работа – така че отивате на интервюто. Решавате, че ще мислите какво ще правите, чак след това и ако ви одобрят.

Щастливи от факта, че изобщо някой е прочел автобиографията ви, отивате на интервю и не след дълго ви се обаждат с конкретно предложение. Истинско щастие за вас и всички около вас, но сега се налага да напуснете старата работа, за да започнете желаната.

В крайна сметка всеки работи за пари, някои хора имат късмета да работят за пари и удоволствие и ако новото ви предложение клони към втория вид работещи – няма как да изпуснете подобна възможност. Обяснявате на стария си шеф, че работата във фирмата не е това, което сте искали, че вече сте дали каквото можете от себе си, благодарите за възможността.

Смяна на работното място

Вече сте на новото място – първи ден, притеснявате се дали колегите ще ви харесат. Все пак те са колектив доста преди вие да е появите на хоризонта, как да постъпите, как да общувате с тях?

Нормално, без да влизате в интриги или някакви приятелски кръгове, опитайте се да ги опознаете и им дайте възможност и те да опознаят вас. Вероятно ще има въпроси за предишната ви работа – не сте длъжни да казвате всичко. Можете само да им споделите, че не ви е удовлетворявала, но никога не говорете лошо за предишните си шефове.

Когато човек не е доволен от това, което прави, сякаш всичко започва да лети стремглаво надолу. Ако искате да имате ново занимание и нова възможност за развитие – потърсете, може да успеете да сбъднете желанието си.

От страна на началник или шеф не звучи много честно да търсите работа, докато все още сте на старата, но в крайна сметка всеки гледа собствения си интерес. Едва ли, ако вашият шеф реши, че не сте му необходим, ще ви изчака да си намерите нова позиция, за да не стоите без работа.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати