Как да бъдете по-уверени

Как да бъдете по-уверени

Увереността в собствените сили е задължително качество на всеки човек, който иска да успее, независимо в каква сфера. На първо място променете настройката си – не се подценявайте, не се самокритикувайте и не се самобичувайте, спокойно приемайте минусите си.

Първата причина за липсата на увереност е че човек не се обича достатъчно. Няма идеални хора, затова не се стремете да се впишете в някакъв идеален образ.

Поставете си ясни цели, които запишете на лист или в компютъра си. Помислете какво трябва да промените, за да постигнете целите си.

Спомнете си моментите, когато сте се чувствали максимално сигурни в силите си. Опитайте се да си спомните каква е била ситуацията, за да разберете какво ви кара да се чувствате уверени.

Как да бъдете по-уверени

Опитайте следния трик: когато успеете да се държите уверено, позволете си някакво удоволствие, за да укрепите усещането с положителна емоция.

Следете походката си. Правилната походка и гордата стойка на тялото са основни признаци на уверения човек. Не гледайте в земята, ходете изправени, не се прегърбвайте.

Покажете с целия си вид, че сте уверени в собствените си сили, дори да не се чувствате така. Постепенно психиката ви ще се настрои на тази вълна и ще се почувствате сигурни и лесно ще печелите победи.

Когато разговаряте с някого, гледайте го право в очите. Променете начина си на изказване. В разговора използвайте често местоимението „аз”. Изразявайте мнението си, като казвате „Аз смятам”, „Според мен”, „Аз мисля”.

Научете се да отказвате. Казвайте категорично „не”, когато не искате да направите нещо. Открито изразявайте реакциите си. Контролирайте гласа и тембъра си. Използвайте приятен и спокоен тембър, когато разговаряте с приятен за вас човек, и използвайте железни нотки в гласа си, когато искате да поставите някого на мястото му.

Копирайте поведението на хора, които се държат уверено. Ако постоянно се държите така, сякаш сте уверени в себе си, след време наистина ще бъдете сигурни, че можете да се справите с всичко.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати