Как да впечатлим шефа

Как да впечатлим шефа

Фигурата на шефа обикновено изглежда стряскаща – той е човекът, който винаги иска повече и повече, той е човекът, който може да се разкрещи без да знае дали вината е точно у вас. Той е човекът, който не се интересува от личните ви дела и проблеми – иска единствено работата да върви. И това е много естествен процес.

Понякога е сърдит – станал е с грешния крак от леглото и може да се развика за дреболия, друг път много важни и съществени неща не му правят впечатление.

За да направите добро впечатление на началника си, не е нужно кой знае какво усилие. Макар фигурата на шефа да е някак митична и на моменти стряскаща, в крайна сметка той си е обикновен човек с обикновени проблеми.

Най- лесният и сигурен начин е да бъдете винаги точни за работа, дори ако може да отивате малко по-рано.

Как да впечатлим шефа

Когато вашият началник има нужда от доброволец за някаква работа, опитвайте се вие да сте този, който е винаги готов да помогне и да свърши възложеното.

Избягвайте всякакви опити да се „натягате” на шефовете си – те не са ви приятели, с тях имате служебни отношение. Вие работите, те плащат.

Ако сам вашият шеф прояви подобно желание, можете да се възползвате, но вие в никакъв случай не ставайте от онези служители, които са в постоянна услуга за личните му дела. По този начин началникът ви ще изгуби уважение към вас, а и колегите също. Едва ли ще го впечатлите.

Най-важното е – не живейте, за да впечатлите началника си или да получите похвала. Просто вършете съвестно задачите си.

Когато ви възложат задача и ви дават срок, винаги трябва да спазвате срока и естествено колкото по-рано свършите работата, толкова по-добре. Не можете да очаквате да ви поздравят за чудесната работа. Шефовете обикновено минават с „добре” или „на пръв поглед става”.

Ако сте намерили началник, който да ви поздравява с „браво” за добре свършената работа, трябва да знаете, че сте намерили един на милион.

Можете да впечатлите шефа си в общия смисъл, но има такива началници, които не се впечатляват от собствената си работа, а какво остава да се впечатлят от вашата.

Рейтинг

5 0
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ссс
ссс
11.12.2013 14:28
отново пълни глупости.
0
0