Гафовете в пластичната хирургия

Гафове в пластичната хирургия

Напоследък около нас и най-вече по телевизията виждаме все по-красиви и все по-еднакви лица – с еднакви нослета, с идеални скули, без бръчки, с плътни и сочни устни.

Наред обаче със случаите, когато хората са постигнали перфектни резултати чрез пластичната хирургия, има и такива, които показват не до там добри резултати.

Обикновено причините да се случи някакъв гаф по време на операция са няколко – едната може да бъде, защото сте прекалили с пластичните операции и нещата да отиват далеч от естетиката, другата е в случай, че сте избрали не добър пластичен хирург.

Трета причина е това, че искате да постигнете нещо, което реално не можете да имате, но при такива ситуации малко лекари биха се съгласили да оперират.

Гафовете, които могат да ви се случат в пластичната хирургия са доста, а примерите са още повече. От благоприличие може би не е добра идея да посочваме имена, но и в България, и в света има личности, които са приели пластичната хирургия и себе си като блокче за рисуване и молив – рисуваш - триеш, рисуваш - триеш.

Ботокс

За съжаление и най-добрите пластични хирурзи ще ви кажат, че има граница, до която е желателно да спрете, защото шансът да превърнете ефекта в дефект не е голям, а сигурен.

Без да използваме имена можем само да допълним – хора с неестествено огромни устни или гърди, които влизат няколко секунди преди тях в стаята, такива с идеално опънато лице на около 60 г., но които не могат да изразят нито една емоция и да се усмихнат.

Такива, които от цветнокожи искат да бъдат със светла кожа; хора, които смятат, че широкият нос, би могъл да се превърне в малко и дребно чип носле и още много други.

Хубаво е, когато човек определя, че не харесва някоя част от себе си, реално да знае как може да я промени, без това да носи впоследствие комични коментари или последствия.

Пластичната хирургия не е обещание за красота – тя се стреми да направи нещо, което не харесваме у себе си по-хубаво и по-идеално, но никой не може да обещае, че нещата ще се получат така, както си го представяме, така че гафовете са напълно възможни и обясними.

Рейтинг

4
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Пенчо
Пенчо
24.10.2015 09:34
Пълни глупости!
Обяснете на Енергото, че е законно...
0
0
хххх
хххх
10.07.2013 00:01
Пластичната хирургия следва да се прилага в случаите, когато трябва да се отстранят дефекти - родилни или придобити. Когато се използва за разкрасяване, смятам, че се получава само първоначален ефект. Но не след дълго време този ефект се превръща в дефект. И вместо да си по-красив и привлекателен, каквато е целта, си нанасяш непоправими вреди. Природата е преценила и ни е дала възможно най-добрия външен вид, с малки изключения. Точно за тези изключения пластичната хирургия е спасение. Затова харесвайте себе си, спортувайте според силите си, плувайте, ходете на масажи и маски, хранете се здравословно, радвайте се на живота и не се лъжете да се подлагате на пластични операции. Защото жестоко ще съжалявате. Бъдете здрави и усмихнати и ще сте красиви!
0
0